Hovudside

Hvordan Grow en Spiselig Banana Tree i Oklahoma

by Walther

Hvordan Grow en Spiselig Banana Tree i Oklahoma

Vokser spiselige frukter på banantrær i Oklahoma kan være en utfordring på grunn av de lave temperaturene i løpet av vinteren. Etter den tid trær blomst og frukt, vinteren setter inn og minusgrader dreper trærne. Din beste sjanse til å produsere frukt er å velge en hardfør tre variasjon, og å iverksette tiltak for å beskytte røttene fryser om vinteren. Hvis treet overlever til sitt andre år, kan du nyte hjemme vokst banan i løpet av sommeren.

Bruksanvisning


•  Velg en hardfør rekke spiselig banan treet som gjør det bra i kaldere klima. Sjekk med Oklahoma barnehage eller hagearbeid klubber for å se hva varianter gjør best i staten.

•  Kjøp et ungt tre og plante den rett etter faren for frost er over. Plant den i område som får rikelig med sollys, er beskyttet fra vinden, og har god drenering. Det beste stedet å plante er ved siden av et hus på grunn av varmen som vil bli gitt ut av huset i løpet av vinteren.

•  Klipp av eventuelle sekundære skudd som vokser fra hovedstammen, eller fjerne dem og plante dem flere meter fra det første treet. Dette gjør at treet sette all sin energi inn ett bagasjerommet, noe som vil øke sine sjanser til blomstring og produsere frukt.

•  Kutt treet til bakken før den første frosten og dekke stubbe og roten området med et tykt lag av mulch for å beskytte røttene mot frost. Hvis du regner med temperaturene å få spesielt lav, dekke området med en plastduk og sikre arket til bakken. Sørg for å fjerne arket på våren, slik at det ikke felle fuktighet og føre til at røttene til å råtne. Stammen vil vokse tilbake i løpet av våren så lenge røttene ikke fryser.

•  Fortsett å fjerne eventuelle sekundære skudd som dukker opp fra hovedstammen. Når de viktigste stammer produserer en blomst klynge, tillater en av skuddene til å overleve for å erstatte hoved treet. En banan tre produserer bare én blomst klynge i sitt liv, så du vil trenge ny shoot en gang det første treet dør.

Tips og advarsler


  • Du kan grave opp banan treet og flytte det innendørs for vinteren hvis du vil at den skal opprettholde sin størrelse. Du kan enten pott treet i en stor bøtte å holde den voksende, eller du kan klippe av alle bladene og lagre stammen i et tørt og kjølig sted til våren.