Hovudside

Slik fjerner Marker Fra et albumomslag

by Walther

Samlere er på jakt etter sin albumcovere til å være i så nær mint tilstand som mulig. Selv noe så lite som en blekk eller markør spot kan senke verdien betydelig. Hvis albumcoveret er laminert eller belagt, det er en mulighet blekk eller markør trygt kan fjernes. Hvis albumcoveret ikke er laminert eller belagt, er det ingen måte å trygt fjerne blekket. Vær imidlertid oppmerksom på at selv om lokket er laminert eller belagt, er det en sjanse for at du forsøker å fjerne blekket kan ødelegge finish, skade eller misfarge dekselet eller forårsake mer skade enn markøren.

Bruksanvisning


•  Dypp en bomullsdott i enten rubbing alkohol eller en aceton-baserte spiker-polish remover. Du ønsker hodet av bomullspinne for å være litt fuktig, ikke gjennomvåt eller drypper.

•  lett gni fuktet bomullspinne på et lite synlig område av albumcoveret. Dette kan være et hjørne eller en klaff av dekslet brettet på innsiden av dekslet. Tillate alkohol eller aceton for å jobbe inn i området i fem minutter og tørk forsiktig bort med en meget lett fuktet klut. Hvis området viser misfarging eller fargen er blødning, ikke fortsetter med denne rengjøringsmetoden.

•  Gni en fuktet bomullsdott over merket eller blekk flekk. Tillat løsningen å arbeide i blekket for ikke mer enn ett minutt.

•  Fukt en myk klut i kaldt vann. Klem å fjerne all overflødig vann. Tørk av alkohol eller aceton fra albumcoveret. Gjenta prosessen etter behov før blekket er fjernet.