Hovudside

Slik Care for en Calathea Plant

by Walther

Den calathea er en vakker potteplante med store spraglete blader i fargene grønn, hvit, gul og lilla (avhengig av art), vokser på korte stilker. Det er ikke en enkel plante å vokse, men hvis du er opp til utfordringen og gi det god omsorg, kan du være vellykket.

Bruksanvisning


•  Gi en calathea med moderat lys. Direkte sollys vil gjøre blad farge mindre attraktiv og muligens brenne bladverket. Et vindu med direkte sollys som kommer inn skal være i skyggen av en gjennomsiktig gardin. Det beste stedet for en calathea er en øst eller vest vindu med enten en gardin eller skygge fra et tre.

•  Øke fuktigheten i din calathea miljø. Høy fuktighet er avgjørende for en calathea og dessverre, de fleste hjem har lav luftfuktighet. Øke luftfuktigheten ved å plassere anlegget på et brett med småstein, plassere den rundt andre planter og misting den med bløtt vann daglig. Kjøre en luftfukter i nærheten av anlegget er et drastisk, men mer vellykket metode.

•  Gi en calathea en temperatur på 60 grader Fahrenheit til 70 grader Fahrenheit. En noe varmere rom vil bli tolerert, men varmere rommet mer fuktighet planten trenger. Fordi øke fuktigheten tilstrekkelig er utfordrende, temperaturer mindre enn 70 grader Fahrenheit er best.

•  Vann din calathea ofte nok til å holde det meste av potting mix fuktig. Når toppen av potting mix er tørr, men det er fuktighet flere inches i jorden (måleren ved å stikke fingeren ned i potting mix), er det på tide å vann. Vannet må være romtemperatur, så la vannet sitte i vannkanne i 15 minutter før vanning.

•  Kontroller calathea hver vår for å se om det er behov for repotting. Dersom røttene har viklet seg rundt bunnen av anlegget, flytte anlegget inn i neste størrelse potten.