Hovudside

Hvordan å dyrke grønnsaker og urter innendørs

by Walther

Hvordan å dyrke grønnsaker og urter innendørs

Grønnsaker og urter kan dyrkes innendørs under enhver årstid. I tillegg til å gi mat til middagsbordet, kan innendørs planter være tiltalende og velduftende. De tilbyr også praktisk og kan redusere dagligvare kostnader. En rekke planter fungerer godt innendørs, inkludert grønnsaker som salat, tomater og gulrøtter, og urter som gressløk, rosmarin og timian. Grønnsaker som vokser stor, for eksempel mais og gresskar, ikke fungerer godt innendørs. Pepperrot og fennikel er noen urter som ikke trives innendørs.

Bruksanvisning


•  Velg en vinduskarm eller et område i nærheten av et vindu for å sette opp din innendørs hage. Beregne mengden av sollys området mottar hver dag i løpet av vekstsesongen. Grønnsaker som bærer produsere over bakken trenger mellom fem og åtte timer med direkte sollys hver dag. Rotgrønnsaker krever mindre direkte sollys. Urter trenger ca seks timer daglig sollys. Hvis du er heve plantene i vinter, kan det hende du trenger å supplere sollyset med lysrør.

•  Kjøp frø eller sette transplantasjoner for grønnsaker og urter som ikke har store rotsystemer og ikke tar opp mye plass når moden. Kjøps Beholdere med minst ett dreneringshull. Kjøpe containere som vil være stor nok til å holde de modne planter. Beholdere som har inneholdt giftige stoffer ikke-bruk re. Hvis du bygger en tre planter, ikke bruk tre som har blitt behandlet med giftige kjemikalier eller konserveringsmidler. I tillegg til tre, kan beholderne være fremstilt av leire, plast eller metall.

•  Kjøp potting jord som inneholder gjødsel. Fyll beholdere til ½-tommers av den øverste kanten. Plante frøene og transplantasjoner i henhold til pakken eller etiketten. Ikke plasser planter med ulike vanning eller sollys krav i samme container. Sett beholderne på et brett fylt med omtrent en tomme av små steiner som kan samle vann drenering. Forsiktig vanne jorda før vannet renner ut av dreneringshull.

•  vanne plantene jevnlig etter hvert plantens behov. Noen planter, som for eksempel merian og timian, bør tørke ut før den vannes igjen, mens andre planter, for eksempel rosmarin, ikke bør få lov til å få tørr. Innendørs planter ikke krever vanning så ofte som utendørs planter. Drikke vende beholderne rundt slik at begge sider av planten får direkte sollys.

•  Tynne frøplanter som nødvendige og plassere innsatsen i potter med planter som trenger ekstra støtte, for eksempel tomater. Behandle plantene for insekter, som er nødvendig, ved spraying med en løsning av såpevann. Bland en gallon av varmt vann med en eller to spiseskjeer med oppvaskmiddel for denne behandlingen. Påfør et vannløselig gjødsel etter åtte til 10 uker. Repot planter hvis røttene strekker seg gjennom container er dreneringshull. Høste grønnsaker og urter som de modnes. Vaske dem grundig før du spiser.