Hovudside

Hjem rettsmidler for kaffe flekker

by Walther

Hjem rettsmidler for kaffe flekker

Mange synes de kan ikke starte dagen på en positiv tone med mindre de har en kopp eller to av varm og velsmakende kaffe. Men det er en stor ulempe til brygget drikk: Spilling det kan etterlate noen tøffe flekker på klærne, duk eller kjøkkenbenken. Du vil ofte være i stand til å kvitte seg med kaffe flekker ved hjelp av vanlige husholdningsartikler og albue fett.

Tidlig intervensjon


Begynne å behandle kaffen flekken så raskt som mulig. Hvis du er i en restaurant, for eksempel, fukte flekken med varmt vann og tørk den med en ren klut så mye du kan. Følge opp med videre behandling når du kommer hjem.

Vaskemiddel og eddik lim


Lag en rengjøring pasta ved å blande pulverisert vaskemiddel, destillert hvit eddik og kaldt vann i en liten bolle. Pastaen bør ligne tannkrem i sin konsistens. Påfør lim på flekken. Dersom behandling av et klesplagg, sette lim på begge sider av flekken, men først teste et lite synlig del av klær for å sørge for at lim vil ikke forårsake skade. La lime uforstyrret i ca fem minutter, og deretter lage små sirkulære bevegelser med en tannbørste for å gni lime inn i flekken. Skyll med kaldt vann, bruke flytende vaskemiddel på flekken og vask som vanlig. Gjenta trinnene hvis flekken ikke er fjernet.

Tørkepapir og hvit eddik


Bland 1/3 kopp hvit eddik og 2/3 kopp varmt vann i en bolle. Dypp en ren, hvit papirhåndkle i væsken og blot flekken. Et annet alternativ ville være å plassere væsken i en ren sprayflaske, spray på flekken og tørk den med tørkepapir.

Hydrogen peroxide


For en kaffe-farget teppe, prøv å dempe flekken med 3 prosent hydrogenperoksid. La flekken alene i omtrent en time, og deretter bruke en ren hvit klut eller papir håndkle til blot flekken. Skylling er ikke nødvendig.

Eggeplommer, natron


Eggeplommer og natron er blant de andre potensielle hjem rettsmidler for å fjerne kaffe flekker. Hvis du ønsker å prøve eggeplommen alternativet, bland en eggeplomme med noen dråper rensevæske i en bolle. Påfør blandingen på flekken med en ren klut eller et papirhåndkle og la den sitte i noen minutter. Hvis du ønsker å melde deg på natron, skvette litt på en våt klut og bruke den til kaffen flekken. Uansett, skyll med vann når flekken er borte.