Hovudside

Hvordan du rengjør sølv som har vært i en Brann

by Walther

Rengjøring av svart overflate av sølv som har vært i en brann krever tålmodighet, utholdenhet, og en svak berøring. Fristende om det kan være å tvinge deg gjennom lag av oksidert anløpe, er den beste måten å gjenopprette glans av sølv til å bruke metodene du stole på normalt. Hva har skjedd med sverte din sølv er en dramatisk og rask episode av den mørkere som oppstår når sølv er utsatt for svovelforbindelser som finnes i vanlig luft og massivt økte med forbrenning.

Bruksanvisning


•  Vask svertet sølv, som du ville gjort etter vanlig bruk, med varmt vann, en myk svamp og flytende oppvaskmiddel. Dette vil ikke fjerne anløpe, men vil fjerne overflatefett, brann-forebyggende kjemiske rester eller karbon rester fra røyk. Sølv kan også ha blitt skadet av vann nedsenking, inkludert uansett stoffer vannet inneholdt. Vannet vil trolig bli svart som du rengjøre den ytre overflaten av sølv; forberede seg til å gjenta prosessen til vannet er fortsatt klar.

•  Påfør sølvpuss som vanlig med en myk svamp, la det tørke og tørke det av med tørkepapir eller filler. Hvis du vanligvis jobber polsk inn intrikate områder med en gammel myk tannbørste eller bomulls Q-tips, gjør det, men gjelder ikke mer enn vanlig trykk eller friksjon. Vær forberedt på å gjenta denne prosessen flere ganger for å fjerne den tunge opphopning av anløpe. Vask sølv mellom polering strøk.

•  Bruk aluminium-brus-salt-vann-metoden som et alternativ eller supplerende måte å fjerne anløpe forsiktig. Fyll en gammel aluminium potten (eller en rustfri stålkanne løst foret med et ark av aluminiumsfolie) med kokende vann og senk våre sølv i vannet. Legg 1/4 til 1/2 kopp natron (noen mennesker legger 1 til 2 ss. Salt, selv om Society of American Silver advarer om at salt kan være svært etsende for sølv). La brus skum helt. Drenere vannet og fjerne sølv. Du bør legge merke til noen svekkelse av anløpe. Igjen, være forberedt på å gjenta prosessen flere ganger for å fjerne svært tung anløpe. Denne gamle kjøkken-kjemi løsningen fungerer godt på utsmykkede stykker fordi det reduserer rubbing for å fjerne anløpe. Ikke legg gamle sølv bordkniver i løsningen fordi varmen kan skade fugene mellom håndtaket og bladet.

•  Undersøk sølv for brann og anløpe-fjerning skader som du ikke kan løse hjemme. En sterk gråaktig eller rosa skjær til sølvbelagt gjenstander tyder på at plating har blitt slitt tynn nok til å eksponere uedelt metall under. Brannskader kan også omfatte pitting eller ekstremt sta striper som krever profesjonell hjelp.

Tips og advarsler


  • Ikke bruk slipende polish beregnet for andre metaller, tannkrem, stålull eller plast skrubbere, eller kommersielt-laget sølv avblendbart løsninger på brannskadet sølv. Slipemidler av noe slag eller andre kjemikalier er mer sannsynlig å komplisere det eksisterende skader og muligens gjøre den permanent.