Hovudside

Hvordan jeg Dry ferske snittblomster?

by Walther

Hvordan jeg Dry ferske snittblomster?

Tørkede blomsteroppsatser legge til farge og skjønnhet til innredningen din. De tjener samme formål som friske blomster for travle mennesker som ikke finner tid til å holde friske blomster i sine hjem. Noen blomster tørke bedre enn andre; Generelt, jo mindre vannaktig eller kjøttfull blomsten, jo bedre vil det tørke. Du kan lufte tørke blomster, bruke silikagel eller tørke dem i mikrobølgeovnen. Eksperimenter med blomstene i hagen din til å oppdage hvilke som ser best for tørkede ordninger.

Bruksanvisning


Lufttørking


•  Plukk blomster under tørt vær i en tid da hver blomst er på sitt høydepunkt av skjønnhet. Hvis blomsten har en stilk, og du ønsker å inkludere den i en tørket ordning i en vase, klipp av flere inches av stammen sammen med hver blomst.

To Tie små bunter av blomster med streng i sentrum av deres stammer. Inkluderer ikke mer enn seks blomsterstilker i hver bunt for å tillate for god luftsirkulasjon.

•  Henge bunter fra en klessnor i en varm, mørk, tørt og godt ventilert område, for eksempel en garasje. Sjekk dem daglig: de fleste blomster vil være tørr i 10 dager eller mindre, avhengig av temperatur og luftfuktighet.

Silica Gel


•  Hell 2 til 3 inches av silikagel i en lufttett beholder, slik som en Mason krukke, som er stort nok for blomster man har tenkt å tørke.

•  Plasser ett lag med dine avskårne blomster i glasset og dekk dem med mer silikagel før de er fullt dekket. Ordne blomster nøye og forsiktig spre gel for å sikre at alle kronbladene er helt dekket

•  Tørk blomster i silikagel i to dager til en uke, avhengig av hvor kjøttfulle blomstene er. Sjekk dem hver dag; Hvis du lar dem for lenge, kan blomster bli sprø.

Mikrobølgeovn


•  Tørk et lite antall blomster på samme tid, spesielt hvis du aldri har brukt denne metoden før. Når du lærer hvor lenge ulike typer blomster trenger å tørke, kan du øke mengden du tørke.

•  Plasser et grunt pan fylt med vann i mikrobølgeovnen: dette vil hindre at blomstene fra å bli altfor tørr.

•  Sett et lag med silikagel på en plate og lage en liten hule for hver blomst. Still dine blomster møte opp på toppen av gelen. Sette tallerkenen din ved siden av eller på toppen av kjelen som inneholder vann og kjøre ovnen på høy i ett minutt. Sjekk dine blomster 'tørrhet og kjøre ovnen for mer tid hvis de ikke er tilstrekkelig tørr.

•  La dine blomster i gel for inntil to dager for å sikre at de er tørre.

Tips og advarsler


  • Når du tørker blomster med silikagel, plasserer flate blomster som tusenfryd med ansiktet ned i din krukke som inneholder silika. Plasser blomster som roser eller tulipaner, som er mer globe-formet, med forsiden opp.
  • Når du tørker blomster i silikagel, bruk separate krukker for hver annen type blomst fordi noen blomster tørker raskere enn andre.
  • Luft tørking blomster kan ta opptil tre uker. Etter dine blomster er helt tørr, kan du spraye dem med hårspray eller klarlakk for å bevare dem.