Hovudside

Hvordan å henge en tung Staghorn Fern

by Walther

Staghorn bregner er store, epifyttiske bregner, som betyr at de er rotløse planter som vokser uten jord. Bregner er innfødt til Asia, Australia og Sør-Amerika, og ofte vokser i trær. Du kan vokse en som en dekorativ plante i ditt hjem ved å feste den til et tre feste som du kan henge på veggen.

Bruksanvisning


•  Skjær et stykke av sedertre eller redwood ikke mindre enn en halv tomme tykk til å tjene som mount for din staghorn bregner. Cedar og redwood er motstandsdyktig mot fuktskader. Kontroller at mount er stor nok til å romme størrelsen på bregne og rom for det å vokse.

•  Legg Sphagnum eller grønn mose til mount å holde bregne på plass og kontroll fuktighet.

•  Bor hull i midten av fjellet ca 1 cm fra kanten. Knyt bregne til mount kjører snøret gjennom hullene. La Fronds av den staghorn bregne gratis.

•  Bruk wire, tau eller en hylle til å henge eller vise staghorn bregne montere i et område med indirekte sollys. Hvis du henger den bregne montere på veggen din, sørg for å feste den til veggen studs med festene som kan håndtere vekten av anlegget som det vokser.

Tips og advarsler


  • Hvis du har et innendørs treet, kan du vokse en staghorn bregne ved å sikre den med fiskesnøre til en skrittet i treet eller i mellom noen grener.