Hovudside

Hvordan å forplante en julegave Cactus

by Walther

Christmas kaktus kan vanligvis finnes i full blomst i butikken akkurat i tide for julesesongen. Imidlertid er en Christmas kaktus ikke garantert å produsere festblomstrer på gang i de påfølgende årene. En måte å sikre at du alltid har en Christmas kaktus i blomst til jul, eller i det minste en i blomst hele vinteren hvis du ønsker, er gjennom forplantning.

Bruksanvisning


•  Begynn propagations i løpet av våren eller sommeren. Christmas kaktus propagations er mest sannsynlig å produsere røtter i løpet av sin aktive vekstperioden i vår- og sommermånedene. Propagations i vinter eller høst kan lykkes, men det er best å gjøre flere samtidige forsøk i disse tider for å sikre at du får en god plante.

•  Skjær et stykke av Christmas kaktus bort fra anlegget. Den skjærende bør være to eller tre segmenter lang og kan være fra en hvilken som helst del av anlegget. Gjøre kutt i mellom to segmenter for å bevare utseendet av det opprinnelige anlegget.

•  Still forplantning på et trygt sted i ca to timer. Det er viktig å la skjære tørke ut, men du bør ikke la det tørke i over to timer.

•  Dypp bunnen segment av forplantning i en rooting hormon pulver, gir det et tynt lag.

•  Sett den nederste segmentet i flere inches i en liten gryte med potting mix. Sett segment bare langt nok til å holde utbredelses oppreist. Bruk en potting blanding bestående av tre deler generelt potting mix og en del kurs sand eller perlite. Kurset sand eller perlite miksen ordentlig luftet.

•  Care for forplantning akkurat som du ville en moden Christmas kaktus, gir det lys og holde potting mix fuktig. The Christmas kaktus vil rot i ca to uker, og vil begynne å vokse i ca 4 uker.

Tips og advarsler


  • Sørg for å sette inn utbredelsen inn i potting mix riktig vei, med det segmentet som var på bunnen på den opprinnelige anlegget inn i miksen. En cutting satt inn feil vei kan ikke slå rot.
  • Starter julen kaktus propagations tidlig på våren for bruk som ferie gaver. For fyldigere planter, plassere flere propagations i hver potte.