Hovudside

Vil Roundup Kill Banana planter?

by Walther

Vil Roundup Kill Banana planter?

Banan planter består av en høy sentral stilk med lange blader og blomster som går i spiral rundt anlegget. Ofte forvekslet med et tre, er banan plante faktisk en flerårig urt. I de riktige vekstforhold, kan banan planter spres gjennom avleggere. Anvendelse av et kjemisk ugressmiddel, slik som Roundup, hjelpemidler i dreping og fjerning av uønskede bananplanter.

Ugressmiddel Beskrivelse


Roundup er produktnavnet for en gruppe av herbicider laget av Monsanto Corp. som inneholder glyfosat som en aktiv bestanddel for fjerning av plantelivet. Det er ikke-selektiv og dreper alle plantene, uansett type. Roundup bare påvirker planter den kommer i direkte kontakt med, i henhold til Roundup sikkerhetsdatablad (HMS). Den glyfosat sprer seg gjennom hele anlegget, hemme et bestemt enzym som bare finnes i planter. Dette stanser dannelsen av nødvendige aminosyrer. Død av anlegget er gradvis, tar opp til seks uker for drapet på en bananplante.

Fordeler


Fullstendig fjerning av en bananplante blir nødvendig når en eldre treet slutter å produsere eller blir infisert med sykdom som kan spre seg til andre planter. For eksempel, beveger banan bunchy toppen sykdom enkelt mellom planter, som ofte krever ødeleggelsen av en hel frukthage. Hawaii Department of Agriculture anbefaler bruk av Roundup for kjemisk fjerning av syke banan planter, ifølge University of Hawaii i Manoa. Bruken av Roundup stopper spredningen av sykdommen ved å redusere gjenvekst av syke planter fordi ugressmiddel spres gjennom røttene og suckers av anlegget.

Metode


University of Hawaii i Manoa anbefaler sprøyting anlegget med en godkjent aphicide å drepe alle bladlus. Dette reduserer spredningen av bladlus til andre planter. Deretter kuttet banan gjeng på det punktet der det båndene til stammen. Bruk en skarp gjenstand, for eksempel en skrutrekker, til å lage en 45 graders hellende hull i stammen ca 1 fot fra bakken. Injisere 0,04 gram av Roundup Ultra Max per 2 til 3 inches av stammen diameter inn i hullet. Gjenta for hver stilk i matten. Planter under 2 inches i diameter kan injiseres i en nedadgående hull gjennomboret i toppen av stammen. Fjerne planten etter at den blir brun og dør.

Forholdsregler


Alltid bruke lange ermer, hansker og vernebriller ved håndtering av plantevernmidler som Roundup. Roundup Ultra Max etikett for Hawaii advarer mot konsum eller fôr av noe frukt eller plantemateriale fra behandlede planter. Roundup kan anvendes som en spray for behandling av ugress rundt banan trær hvis de har etablert i over tre måneder.