Hovudside

Hvilke kjemikalier som i Windex?

by Walther

Hvilke kjemikalier som i Windex?

Windex er et kommersielt produkt som brukes til rengjøring av glass og andre overflater. Kjent for sin signatur blå farge og ammoniakk som duft, populariteten av produktet førte til sitt merkenavn blir ofte brukt for å referere til alle merker av vinduet renere. Oppfunnet i 1933, det opprinnelige produktet var lett antennelig og måtte være helt omformuleres. Siden da produktet har gjennomgått en rekke "forbedringer" med dagens formel være en mer miljøvennlig versjon av sine forgjengere.

Gamle Formel


I 1933, Harry R. Drackett oppfant Windex vinduet renere. Det opprinnelige produktet var en blanding av meget brannfarlige løsemidler som måtte bli solgt i metallbokser. På slutten av andre verdenskrig, ble tensider introdusert til befolkningen for øvrig. Et overflateaktivt middel er en forbindelse som kan bli oppløst i både organiske oppløsningsmidler og vann, slik at formelen skal 'vannet ned' under reformulering.

En gammel Windex formel inneholdt vann, isopropylalkohol (en sterkt brennbare væsker), etylenglykol (et annet løsningsmiddel, ikke fullt så effektive), natrium laurbær sulfat (et overflateaktivt middel som tiltrekker seg smuss, holder det fra gjen avsette en gang fjernet), og ammoniakk (en sterk base som anvendes for å oppløse organisk compounds- slik som smørefett). Denne formelen var billig å produsere og trygt å bruke, slik at selskapet kan bytte til de mer attraktive klare flasker med praktiske spray vedlegg.

Nye Formel


Windex er ikke lenger bare et glass renere. Nå er det en Windex produkt spesielt utviklet for å rense hver overflaten av ditt hjem. Men den gamle blå flasken er fortsatt det første folk tenker på når du sier Windex, og med god grunn. Kjemikaliene i Windex arbeid å rengjøre glass uten å forlate synlige striper og rengjør trygt en rekke overflater. Populær som Windex er, har den gamle, pålitelig formel blitt justert for å gjøre det mer miljøvennlig. Ifølge Materialer Sikkerhet og datablader for originale blå Windex, inneholder den nye miljøvennlige formel følgende ingredienser: Isopropanol, 2-Butoxyethanol, etylenglykol n-hexyl eter, vann, duft og blått fargestoff.

Isopropanol


Isopropanol eller isopropylalkohol har alltid vært en viktig komponent i Windex kjemiske formelen. Denne svært brannfarlig væske er billig, lett tilgjengelig og relativt ikke-giftig. Det oppløses et bredt område av forbindelser og tørker raskt uten å etterlate striper bak. Det er bra for å fjerne alt fra limrester til fingeravtrykk.

2-Butoksyetanol


Selv om det hovedsakelig anvendes til å fjerne maling, er 2-butoksyetanol som finnes i et bredt utvalg av rengjøringsmidler. Dette fargeløs væske har en søt aroma og er verdsatt for sin evne til å løse opp ting som såpe avskum, blekk, fett og olje. Selv om en relativt ny del av Windex kjemiske formelen, har det vært populært i whiteboard rengjøringsmidler, renseri løsninger og oljevern dispergeringsmidler for år.

Etylenglykol-n-heksyl-eter


Etylenglykol har vært en del av Windex formel for en stund. Denne kjemiske fungerer som et løsningsmiddel, et overflateaktivt middel, og en detergent. Dette betyr at det løser opp smuss og skitt og bidrar til å holde den fra å sette tilbake på glasset når det har blitt brutt opp.

Vann


Vann er kjent som den universelle løsningsmiddel, er det meget effektivt til å oppløse mange typer ting. Tilsetting av vann til den kjemiske formelen var avgjørende for å lykkes Windex som det gjorde produktet mindre volatile og tryggere og enklere å bruke.

Advarsel


Mens databladet gir Windex en lav total fare rating, kan det føre til mindre irritasjon i øyne og luftveier. Hvis produktet kommer i kontakt med øynene, skyll straks med vann. Dersom lukten plager deg, åpne et vindu eller gå utenfor for litt frisk luft. Ved utilsiktet inntak skjer, ringe Poison Control Center of dial 911 for øyeblikkelig hjelp.