Hovudside

Hvordan Heal en Rug Burn

by Walther

Hvordan Heal en Rug Burn

Et teppe brenne er en førstegrads forbrenning forårsaket av friksjon når det øverste laget av huden kommer i kontakt med en ru overflate. Det kan føre til en mye smerte, rødhet og hevelse av vev i det berørte området. Smerten er et resultat av luft treffer de utsatte nerveender, mens rødhet og hevelse er et immunsystem reaksjon på skaden. Rug brannsår vanligvis leges på egen hånd; men må de holdes rene og fri for materiale som kan holde seg til det skadde området.

Bruksanvisning


•  Vask og tørk dine egne hender før behandling av et teppe brenne. Kjør den berørte huden området under kaldt vann i opptil 15 minutter å rengjøre rusk fra såret og for å døyve smerten. Tørk av overflødig vann med et rent håndkle.

•  Påfør en kald, våt håndkle for ytterligere 15 minutter hvis det brenner fortsatt svir. Ikke la håndkle for å holde seg til den brenne. Skyll håndkle med kaldt vann, vri den ut, og bruke den på nytt til dekkenet brenne etter behov. Tørk den skadde området med et rent håndkle.

•  Lett gjelder en liten sirkel av førstehjelp krem til dekkenet brenne med noen non-stick steril kompress. Bruk en førstehjelp-krem med smertestillende hvis teppet brenne fortsatt er stikkende dårlig.

•  Sett en firkant av non-stick steril kompress over skaden, og tape det løst på plass med gasbind tape. Sørg for at den skadde området ikke kommer i kontakt med noen harde eller grove overflater.

•  Endre steril bandasje på en daglig basis, og på nytt førstehjelp krem som trengs for de neste dagene. La dressing av når teppet burn har delvis grodd.

Tips og advarsler


  • Aloe planten gel direkte fra anlegget kan gi smertelindring og hastighet helbredelse av rug brenne.
  • Økt rødhet eller hevelse rundt det berørte området kan indikere en allergisk reaksjon på limet på gasbind tape; prøve et annet merke tape.
  • Ikke behandle den brenne med smør, olje eller alkohol som alle disse kan øke smerten av skaden. Ikke bruke isen til dekkenet brenne fordi ising kan ytterligere skade huden.