Hovudside

Hvordan Kill eller forhindre mugg i Våte Tepper og Pads med eddik

by Walther

Vannskader kan potensielt stave katastrofe for tepper og teppe pads. Kombinasjonen av fuktighet og organisk materiale i teppet fiber presenterer den perfekte sopp grobunn. Hvit eddik kan stoppe mugg i sitt spor ved å nøytralisere de sporer med naturlig eddiksyre. Jo raskere du ta affære, jo bedre sjansene dine for å redde teppet og gjenopprette det til sin opprinnelige tilstand.

Bruksanvisning


•  Trekk opp teppe fra en nærliggende hjørne og undersøke padding under. Hvis padding er fullt mettet, trekk den ut og forsegle den i en stor søppelsekk. Vent til etter at du desinfisere teppet før du erstatte klossene. Skadede eller mettede pads er for tynne og sprø å være berget. Hvis elektrodene har bare spor av fuktighet, tørke dem av ved å plassere dem foran en varmeovn eller avfukter.

•  Fjern fuktighet fra tepper. Prøver å drepe mold på et vått teppe vil vise seg forgjeves fordi fuktigheten vil fortsette å tillate spores til å formere seg. Hvis teppet er bare mild til moderat fuktig, kanskje på grunn av fuktighet, kan en avfukter gjøre jobben. For tung fuktighet, støvsuge teppet med en våt-tørr butikk vac deretter slå på varmeapparatet før teppet tørker helt ut.

•  Støvsug teppet med en standard husholdning vakuum for å fjerne eventuelle tørkede sporer fra teppet overflaten. Ta støvsugeren utendørs og rengjør filteret umiddelbart etter støvsuging som det vil potensielt inneholde millioner av muggsoppsporer som kan regenerere senere. Hvis vakuum bruker en pose, tømme den utendørs og erstatte den med en ny pose.

•  Fyll en sprayflaske med hvit eddik og vann. Mengden av vann vil avhenge av mengden av mugg. For lett mugg, bruk en blanding av en del eddik til fem deler vann. For tung mold, bruker like deler eddik og vann. Spray løsningen over teppet hvor fukt eller mugg har dukket opp. Eddik vil ikke skade teppet slik at du ikke trenger å skylle den med vann.

•  Løft teppet og spray undersiden for å hindre ny dannes mugg. Hvis du kunne berge og tørke ut teppe pads, vil eddik på undersiden av teppet beskytte dem også.