Hovudside

De største Apple-varianter

by Walther

Epletrær produsere små til store frukter, avhengig av typen av treet. Mange av eplesortene produsere en stor frukt i farger, inkludert gul, grønn og blek til lys rød med frukt måle 3-3 1/2 inches i diameter. Epletrær varianter produsere frukt for ulike bruksområder, inkludert spising, baking og matlaging, men disse trærne kan være utsatt for sykdom som kan skade eller redusere avlingen.

Honeycrisp


Honeycrisp trær produserer et stort gult eple med et snev av rødlig farge. Disse saftige epler er klar til å høste i midten av august. Honeycrisp epler vil bli frisk i kjøleskap i inntil seks måneder, og er bra for salater og spise. Honeycrisp epler er utsatt for brann sykdom på planter, pulveraktig mugg, seder eple rust og eple skorpe.

Cortland


Cortland epletrær produsere en myk, saftig rødt eple. Høsting ganger starter rundt begynnelsen av september. Cortland epler er bra for å spise, baking og salater og har en lang holdbarhet på tre til seks måneder i kjøleskapet. Cortland epler er svært utsatt for eple skabb og pulveraktig mugg og mildt utsatt for seder eple rust og Pærebrann.

Golden Delicious


Golden Delicious epler er søt-smake med en gul hud og hvitaktig kjøtt. Den store variasjon eple er klar for innhøsting i midten av september. Golden Delicious epler kan oppbevares i opptil seks måneder i kjøleskapet. Epler er bra for å spise, baking, salater og frysing. Golden Delicious epler er svært utsatt for seder eple rust og mildt utsatt for pulveraktig mugg, eple skabb og sykdom på planter.

Jonagold


Jonagold produserer store epler med en rødlig farge til gul. Saftig, søt frukt er klar for innhøsting i midten av september. Jonagold epler har en holdbarhet på to til tre måneder i kjøleskapet. Disse eplene er bra for å spise, men ikke for baking eller salater. Jonagold epletrær er svært utsatt for sykdom på planter, seder eple rust og eple skabb og mildt utsatt for pulveraktig mugg.

Enterprise


Enterprise er en knallrød eple med en saftig, krydret smak. Epler er klar for innhøsting i midten av oktober. Enterprise epler har en lang holdbarhet med nedkjøling opptil seks måneder. Disse eplene er gode for å spise og salater. Enterprise epler er moderat motstandsdyktig mot brann sykdom på planter og svært motstandsdyktig mot eple skabb og pulveraktig mugg. Enterprise trær er utsatt for sedertre eple rust.

Mutsu


Mutsu epler er store gulaktig grønne epler med en saftig, søt smak. Epler fra Mutsu er klare for innhøsting i slutten av september. Mutsu epler er bra for å spise, frysing, noe som gjør salater og til baking. Mutsu epler er svært utsatt for sykdom på planter, pulveraktig mugg og eple skabb og mildt utsatt for sedertre eple rust. Disse epler holder seg friske opp til seks måneder i kjøleskapet.