Hovudside

Metoder for å oppdage Flekker på Cloth

by Walther

Metoder for å oppdage Flekker på Cloth

Holde klær og møbeltrekk ren innebærer grunnleggende rengjøring hver noen dager eller noen få uker, avhengig av objektet. Det innebærer også stikk vaske flekker så ofte som du oppdager dem. Rengjøring flekker så snart du oppdager dem vil gjøre dem lettere å rengjøre, som flekkene vil ikke ha hatt så mye tid til å suge inn i stoffet. Dermed sjekk klut ofte og nøye for flekker for å sikre at du er å oppdage dem så snart som mulig.

Jakt


De fleste flekker vil være synlig bare ved å se på kluten. Hold kluten ut foran deg, slik at du kan sammenligne de områdene for endringer i farge eller tekstur. Noen ganger kan en flekk vil ikke være klart, men du vil være i stand til å oppdage en liten endring i glans og tekstur. Dette er sant av oljeflekker, noe som kanskje ikke endrer farge, men som vil endre glans. Kontroller sømmer og innsiden av duken for flekken.

Feeling


Føl klut for å finne ut om flekken har endret tekstur av kluten. Noen ganger kan en flekk vil ikke være synlig, men du vil være i stand til å føle at kluten er sprø eller fet. Legge duken ut på et flatt underlag slik at du kan kjøre hendene over for å se om du kan oppdage endringer i tekstur og føler.

Lukt


De fleste flekker er sammen med en lukt. Mat, dyr eller menneske flekker vil ofte lukte som farging materiale. Smell klut for å fastslå om det er farget. Dette er spesielt nyttig for flekker som ikke er endret fargen eller teksturen av kluten. Ofte gamle lukter er bare påvises ved lukt og en annen metode nevnt senere. Dette inkluderer tørket urin eller kroppslukt.

Black Light


Svart lys vil hjelpe deg å se flekker som ikke er synlige, touchable eller smellable. I de fleste tilfeller vil du ikke trenger å bruke svart lys. Men, hvis du har et kjæledyr eller et lite barn, kan det hende du må bruke svart lys for å finne urin flekker som har tørket og er så gamle at de ikke lenger er tydelig når lukt kluten. For å bruke det, gå inn i et mørkt rom og slå på svart lys. Hold lyset over duken og du vil merke klatter på kluten som er flekker. Svart lys vil oppdage eventuelle dyr eller menneske sekret som spytt, avføring eller oppkast.