Hovudside

Roof Garden Plants

by Walther


Planteliv kan bli en integrert del av nesten hvilken som helst type av taket, så lenge taket støtter vekten av jord og vann er nødvendig for å holde plantene i live. Terrassen eller flate tak med sterke støtter kan håndtere en hage er verdt av containere. Grønne tak bruke lysere, hardføre planter til å absorbere uønsket varme som går inn i et hjem gjennom taket.

Moss


Varianter av mose kan bli funnet som er svært hardfør og i stand til å trives i de forblåste omgivelser med full sol hele dagen lang. Dette gjør dem gode eksemplarer for en takterrasse. Ekspertene på miljøet Side si at de er noen av de letteste plantene, noe som gjør dem godt for tak som ikke kan mye vekt. De fleste mose arter krever en slags naturlig underlag for å klamre seg til, men lette trepanel dekket i mose er en enkel tilknytning til noen pre-eksisterende tak. Sjekk at mosen du har tenkt å bruke ikke vil bli skadet av den sterke, direkte sollys som faller på et tak under mesteparten av dagen.

Urter


De tørre gress og markblomster i en steinete, utsatt eng eller åsside kan håndtere vind og soleksponering av et tak, selv midt i en stor by. Den Oneindia nettside melder at takhager bruker grunne senger av jord er bedre miljøer for planter med å spre fiber røtter i stedet for en enkelt, dyp taproot. Siden mange villblomster naturlig vokse i tynne lag av jord over et lag av stein, de lett tilpasse seg livet på et tak. Native Urter gjøre det beste valget, som de er naturlig egnet til klima og nedbør i området.

Sukkulenter


Sukkulenter, inkludert sedum familie, har tykke, gummiaktige blader som lagrer vann og tåler varme og sollys. Den Tekniske Landskap nettstedet bemerker at sedums særlig har grunne røtter som holder tett til jord og kan håndtere helt tørke ut på en jevnlig basis uten å dø. Mange spredning, ground-stil kaktus håndtaket blir plantet på en takterrasse i et klima med varme vintre. Kalanchoe, kan høne og kyllinger sukkulenter og notocactus planter alt være blandede i en hage på taket for å skape en grønn plass med lave krav til vann.

Grønnsaker


Nesten alle planter kan dyrkes i en container hage på en gårdsplass eller flatt tak, hvis beholderne holdt små og taket er forsterket, inkludert grønnsaker. Plantene valgt må ha høye krav til lys og kan kreve skjermer for å hindre vindskader. En enkel drypp vanning systemet slår en tom tak i en food-produserende hage, i henhold til Tekniske Landskap. Mange cruciferous grønnsaker, som kål og brokkoli, er tøff nok til å håndtere varmesvingninger og sterk vind på et tak, særlig hvis dyrket i riktig container.