Hovudside

Hvorfor Er Foxglove Flower farlig?

by Walther

Hvorfor Er Foxglove Flower farlig?

Revebjelle (Digitalis purpurea) er en høy biennale som produserer 5-fots blomst toppene i sommer dekket i rørformede blomster i nyanser fra lilla til hvit som tiltrekker seg kolibrier. Revebjeller er hardføre i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 4 til 8. fregne-throated revebjelle er ideell for baksiden av blomsterbed og en attraktiv snittblomst, men håndtere med hansker fordi planten inneholder digitalis, et kraftig hjertestimulerende som har vært dødelig for noen.

Danger


Revebjeller er blant de mest giftige planter dyrkes i hager og har vært dødelig ved svelging. De bør ikke dyrkes der små barn eller kjæledyr har tilgang. Kontakt med løvverk kan forårsake diaré, kvalme, oppkast og vekttap.

Røttene, saft, blomster, frø og blader er alle giftig for dem som er allergisk mot digitalis, selv når tørket. Inhalering tørkede frø eller pollen ved rengjøring blomsterbed kan være giftig og forårsake elveblest og hovne hals, og til og med lungebetennelse.

Voksende


Revebjeller er biennaler; det første året anlegget produserer rosetter av blader, etterfulgt av pigger av blomster den andre og siste år. Under ideelle forhold, vil de vokse en tredje eller fjerde år. Noen foxgloves reseed seg selv, så det er vanlig å ha planter i ulike livsstadier vokser sammen.

Foxgloves vokser i rik, godt drenert sur jord i delvis skygge og foretrekker fuktig, nøytral jord og kjølige temperaturer.

Sortar


"Spice Island" blomster er fersken-gule med muskat fregner som blomstrer kontinuerlig fra sommer til høst. Felt-lignende bladene er mørk grønn og blomster vokse til 4 meter.

"Pams Choice" blomster er ren hvit og tungt fregnete med rødbrun-lilla hals. De vokser på den ene siden av klaser opp til 4 meter høy.

Digitalis purpurea "Mountains Mixed" har 56-tommers stilker dekket i rosa, hvit, rosa og lilla blomster som møter opp i stedet for ned. Det gjør dem annerledes for revebjelle og viser fram sine specked strupen.

"Dalmatian Purple" har dype lilla blomster med tungt flekket rødbrun struper som vokser hele 3-fots stengler.

Historie


Den fregne-throated revebjelle er en gammeldags hage blomst som fikk sitt navn fra legenden som rever dekket sine poter med blomstene slik at de kunne snike seg inn hønsebur. Rosa, rose, lilla og hvite blomster med kontrast fregner blomst i løpet av forsommeren. Innfødte i Europa, Vest-Asia og Nord-Afrika, foretrekker de tempererte soner.

Revebjelle har hjulpet behandler hjertesykdom i 200 år, og naturmedisinere brukt denne medisinen for å kurere en rekke sykdommer fra sår til kvalme. Moderne medikamenter ved hjelp av digitalis blir brukt som et hjertestimulerende og for å regulere pulshastighet.