Hovudside

Hvordan Clean Marmor gulver og Look Shiny

by Walther

Hvordan Clean Marmor gulver og Look Shiny

Sammenlignet med andre steiner, er marmor veldig myk, og derfor ofte brukt i lavtrykksområder som for eksempel vegger eller søyler. Men marmorgulv er ikke uhørt, og over tid tungtrafikk vil kjedelig og skrapemerker marmorgulv. Sure løsninger og grove rengjøringsmidler lett riper og mar marmor, så du må være veldig forsiktig med ditt valg av rensemetoder. Følge opp rengjøring med polish eller voks for å gjenopprette glans og gjør gulvet ser ut som ny.

Bruksanvisning


En tørr mopp gulvet med en tørrmopp for å fjerne støv, smuss og andre partikler. Hvis det er mulig, spray mopp med antistatisk spray, slik at den vil tiltrekke partiklene, samle mer støv.

•  Dypp en ren mopp i vanlig, varmt vann og klem ut så mye som mulig, slik at moppen er fuktig, men ikke gjennomvåt eller mettet. Mopp gulvet med fuktig mopp; Dette vil samle alle partikler som du savnet, og vil også bidra til å eliminere lys flekker. Ikke mette gulvet, som den porøse marmor kan absorbere for mye vann.

•  Tørk gulvet med en frotté mopp eller myke papirhåndklær for å fjerne restvann. Inspisere området. Hvis du finner flekker du savnet med mopp, Fukt en myk svamp eller klut i varmt vann og tilsett 2-3 dråper oppvaskmiddel. Skrubb på flekken til den er borte, og deretter tørke området.

•  Mopp gulvet med en pH nøytralt gulv renere, hvis det er nødvendig for å fjerne vanskelige flekker. Som før, bare lett fuktet mopp med renere, og tørr når du er ferdig. Disse tøffere rengjøringsmidler, tilgjengelig fra gulv spesialforretninger, vil kutte flekker uten å skade marmor. Skyll gulvet i rent vann når du er ferdig.

•  Shine kjedelig områder av gulvet (eller hele gulvet, om nødvendig) med en poleringsmiddel som voks eller silikon. Påfør voks til en frotté eller annen myk klut og buff i små sirkler rundt området før du har gjenopprettet glans. Tørk bort overflødig voks med en ren klut.

Tips og advarsler


  • Hvis du ikke kan få tilgang til profesjonell gulvrengjøringsprodukter, prøv aceton, som har en nøytral pH.
  • Hvis du søler noe på gulvet i marmor, tørke det opp umiddelbart. Flekker, spesielt sure flekker som tomatsaus eller olje, vil raskt satt og permanent beis gulvet.
  • Bruk aldri sure rengjøringsmidler eller grove rengjøringsmidler (for eksempel stålull) på en marmorgulv. Disse vil permanent skade marmor.