Hovudside

Hvordan kontrollere mugg i hjemmet ditt

by Walther

Hvordan kontrollere mugg i hjemmet ditt

Mest mugg utgjør ingen trussel for mennesker. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, muggsporer er overalt. Faktisk mirakel antibiotika av det 20. århundre, Penicillin er en mold derivat. Men kan noen former produsere høysnue-lignende allergiske reaksjoner og eksem. Veksten kan være skjemmende og stinkende. Siden mold er en viktig agent for forfall, vil det spise vekk alt som det vokser på. Men ta hjertet, er det flere tiltak du kan ta for å kontrollere mugg i hjemmet ditt.

Bruksanvisning


•  Identifiser at du har en mold problem. En muggen lukt er god indikator. Du kan ofte se konsentrasjoner av sporer som vises som klynger av små svarte specs. Hvite organiske tråder er en anelse også. Se langs overflater hvor varm fuktig luft kan kondensere på en kald yttervegg. Kjøkken, bad og vaskerom er gode steder å søke for mugg. Unngå tepper disse områdene.

•  Styr hjemmet fuktighet til mellom 40 og 60 prosent. Muggsoppsporer trenger fuktighet for å begynne å vokse. En lekk tak, siver kjeller eller generell høy fuktighet er perfekte omgivelser for å spre muggsopp. Hvis sporene bosette seg på tre, tapet, tak flis, teppe, organisk isolasjon eller tørr vegg, kan bare et spor av vann føre spores til å vokse. Stoppe alle vannlekkasjer. Reparere tak, VVS, og sprekker i veggen. Øk luftsirkulasjonen spesielt langs yttervegger ved å flytte store gjenstander som kommoder noen få inches unna. Hvis tepper bør bli vått, rent og tørk dem omgående.

•  Øke sirkulasjon av luft i hjemmet ditt ved å installere avtrekksvifter i bad, kjøkken, vaskerier og loft. Isolasjon vil begrense potensialet for kondens som varmt inne luft møter kald luft utenfra.

•  Hvis du finner et stort problem med mugg, kan du ringe en profesjonell for å rydde opp, men hvis du trenger å gjøre det selv ta skritt for å sikre at du ikke forverre problemet ved å røre opp muggsporer. Så mye som mulig, stenge av det berørte området fra resten av ditt hjem, dekker kanaler og åpne et vindu for å la frisk luft sirkulere. Sørg for å ha en OSHA (Occupational Safety & Health Administration) godkjent partikkelmaske, slik at du ikke sporer inhalerer. Beskyttelsesbriller og hansker anbefales. Hvis møblene er sterkt skadet, være forberedt på å forkaste det.

•  mest laken, håndklær og lignende kan berges ganske enkelt ved å kjøre dem gjennom vaskerom med borat basert vaskemiddel og blekemiddel. Dersom den berørte materialet er gjennomtrengelig, men ikke lett vaskbar - som en madrass - du bør vurdere å forkaste det. Sørg for å bag den opp nøye før du kaster den bort for å unngå spredning av sporer.

•  Scrub alle berørte overflater med et mildt rengjøringsmiddel, for eksempel vaskemiddel. Deretter går over overflatene med en oppløsning av blekemiddel i varmt vann i en 1: 8-forhold. Gjøre dette opptil 3 ganger, venter 20 minutter mellom programmer. Til slutt bruke en borat basert vaskemiddel og la det sitte. Materiale med en porøs overflate kanskje må kastes.

Tips og advarsler


  • Ikke bland din blekemiddel med ammoniakk for litt ekstra rengjøring oomph, eller du vil slippe giftig klorgass.