Hovudside

Hvordan Test for 220 volt med et digitalt multimeter

by Walther

Hvordan Test for 220 volt med et digitalt multimeter

Over hele verden, har mange land valgt å kjøre sine elektriske systemer ved 220 volt. Nesten alle systemer kjører et sted i området 110 til 240 volt, men dette er vanligvis på grunn av hvordan hvert enkelt land elektriske industrien utviklet snarere enn et sett avgjørelse. Mens høyere spenninger er gunstig fordi de reduserer effekttap langs kraftledninger og ledninger, det øker også sjansen for elektrisk støt. Forstå elektrisitet og testing for de forventede system målingene vil sikre ytelse og minimere sikkerhet bekymringer.

Bruksanvisning


•  Sett din multimeter for å måle vekselstrøm (AC) spenning. Sikre ledningen sonder er riktig tilkoblet og maks spenning innstillingen er større enn 220. Se i manualen om nødvendig.

•  Påfør endene av sondene til de positive og negative terminalene på strømkilden. For en stikkontakt, sette inn en sonde i hvert hull eller berøre sondene til hver side av uttak der de elektriske ledningene er festet med skruer. For synlige ledninger, berører ett sonde til den positive eller "hot" wire og en til den negative eller bakken.

•  Les multimeter display. Hvis systemet fungerer som det skal, og du har søkt sondene riktig, vil måleren lese ca 220.

•  Legg inn en stikkontakt tester i uttaket som du ville en standard plugg. Hvis en nøyaktig måling er ikke nødvendig, kan en stikkontakt tester utformet for å sjekke for 220 volt rett og slett være plugget i. Denne del av utstyret rett og slett lyser hvis 220 volt er til stede.

Tips og advarsler


  • Hvis multimeter leser negative, bytte plassering av sonder.
  • Live-ledninger er farlig. Sørg for at din testing av utstyr ikke er skadet, og at du er isolert fra bakken for å begrense faren for elektrisk støt.