Hovudside

Er Roma Tomato Planter determinate eller ubestemmelig?

by Walther

Er Roma Tomato Planter determinate eller ubestemmelig?

Roma tomater er klassifisert som lime tomater, og er ofte brukt for å lage tomatpuré, ketchup eller pasta saus. De er determinate, noe som betyr at det meste av avlingen modner på en gang - en fordel for hjem gartnere som ønsker å behandle en stor gruppe med tomater.

Roma tomater


Determinate tomat varianter, for eksempel Roma, ta mindre plass i hagen enn ubestemte typer. De bor kompakt, og veksten stopper når planten begynner å produsere frukt. Roma tomater trenger ikke beskjæring, og kan kreve bare minimal staking eller bur. Frukten modnes innen 70 til 75 dager, hvoretter produksjon svinner. For hjemmet canner, betyr dette at du kan høste en stor avling i løpet av få dager for hermetisering. Den modne frukten har en langstrakt rund form og veier rundt 2 oz. Roma tomater er resistente mot de Verticillium og Fusarium virus.

Voksende tips


Kjøpe sunne transplantasjoner eller starte frø innendørs seks til åtte uker før den siste forventede frost. Plant Roma tomater utendørs etter dagtemperaturer er over 70 grader F. Cover plantene med flytende rad dekker eller plast cloches hvis temperaturen synke, fordi tomater ikke tåler kulde. Gjødsle tomatene med 1 ss. ammoniumnitrat per plante når grønne frukter er på størrelse med golfballer. Lag to flere gjødsel applikasjoner tre og seks uker etter den første søknaden. Hold jorden jevnt fuktig gjennom hele vekstsesongen.

Betraktninger


Siden determinate tomattyper som Roma tomater produsere en stor avling og deretter langsom produksjon, de er ikke det beste valget for fersk spise. Plante noen ubestemte typer samt for en tomat avling som fortsetter til den første tunge frost. Plante minst 10 planter per familiemedlem hvis du ønsker å behandle Roma tomater. Fem planter per familiemedlem for fersk mat er vanligvis tilstrekkelig.

Bruksområder


Peel Roma tomater og dyppe dem i kokende vann i 30 sekunder for å løsne skinnene. Fjern skinnet og skjær ut kjernene. Puré tomatene og stek dem med basilikum, hvitløk og litt olivenolje for en smaksrik pasta saus, eller legge paprika, løk, hvitløk og chili for en pikant salsa. Cook Roma tomater over svak varme under omrøring. Deres høyt sukkerinnhold får dem til å brenne lett.