Hovudside

Eggeskall for tomatplanter

by Walther

Eggeskall for tomatplanter

Selv om butikkene selger gjødsel og produkter lovet å gi gartnere lubben, saftige tomater, det er naturlige måter å få en deilig tomathøsten. Eggeskall behøver ikke bli kastet i søpla - de kan brukes som en kalsium-rik gjødsel og pest frastøtende, som gir tomater med næringsstoffer samtidig holde unna uønskede snegler og slugs.

En naturlig gjødsel


I navnet til helse og leve grønt, mange gartnere foretrekker å holde ting naturlig, spesielt når det gjelder å dyrke grønnsaker for forbruk. Eggeskall er et økologisk alternativ til kommersielle gjødsel, og gi tomatplanter en ekstra dose av kalsium som skall bryte ned og slipper næringsstoffer i jordsmonnet. Kalsium bidrar deretter tomater regulere vanninnhold og produserer stoffer som fører til bedre smak og lukt, ifølge nettstedet Gardens Alive.

Pest Repellent


Mange felles hage skadedyr, som snegler, nyte snacking på modne, saftige tomater. Holde de slimete skapningene borte er en vanskelig oppgave, men eggeskall kan gjøre utslaget effektivt og naturlig. Biter av eggeskall kan bli stenket i en sirkel rundt bunnen av tomatplanter for å danne en beskyttende barriere, fordi deres skarpe kanter vil lage rift de myke underbellies av snegler og slugs, avskrekke dem fra å gjøre sin vei til anbudet frukt.

Forberedelse


Før du bruker eggeskall å gjødsle og beskytte tomatplanter, de trenger noen grunnleggende forberedelser. Først skyll skjellene, vaske bort noen biter av egg som kan forbli. Deretter knuse skallene i fine biter. Jobben kan gjøres for hånd, ved hjelp av en morter og støter, eller ved hjelp av en kjøkkenmaskin, som hindrer kutt og skrubbsår fra de skarpe kantene på skallene. Unngå å bruke store deler av skallet, med mindre du legger dem ned for å holde unna snegler, siden små biter bryte ned i jorda raskere.

Bruk


Når eggeskall er blitt skylt og knust til fine stykker, kan de brukes i hagen. Skjellene kan legges til mulch eller kompost å forfalle og slipper sin kalsium før de blir lagt til i tomat patch, hvor plantene kan absorbere næringsstoffer. Dessuten kan skallene bli stenket rundt bunnen av planter eller plassert i et hull 8 til 9 inches dyp før tomatplante er plassert på innsiden, slik at næringsstoffene for å gå rett til røttene.