Hovudside

Gjør Jordbær Som Soaker Slanger eller Sprinklere?

by Walther

Gjør Jordbær Som Soaker Slanger eller Sprinklere?

Jordbærplanter (Fragaria spp.) Spredte seg raskt gjennom en hage via sine utløpere, eller over bakken stammer, ofte kalt "datter planter" og "løpere." Dette vegetative reproduktiv strategi gir mange frukter som vokser på den delikate stilker. På grunn av jordbærplanter 'kraftig vekst vane, velg din vanning teknikk for dem nøye for å unngå plantesykdommer og for å redusere vann avfall. Soaker slanger er bedre enn sprinkleranlegg for jordbær, som er hardfør i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner tre gjennom 10 og vokser best i en full sol plassering.

Soaker Hose System Basics


En reaksjonskammeret slangesystemet benytter en samling av forskjellige slangestørrelser for å bevege vann fra en hoved stuss for planter. Vannet siver direkte inn i jorden gjennom små åpninger langs systemets slanger. Installere slangene om to inches fra hver jordbærplante krone, som er der planterøttene og stammer delta. For å gi den beste jorda absorpsjon og for å unngå soggy forhold, din jordbær tomten bør være godt drenert. Når vann beveger seg inn i bakken, forblir godt drenert jord sprøtt, med rikelig fuktighet og luftlomme tilgang for spredning jordbær røtter.

Disease Prevention


Sprinkleranlegg vanning dekker et stort jordbær lapp med rikelig vann, men vanndråper har en tendens til å forbli på bladverket. Stillestående vann inviterer patogener, som pulveraktig mugg og grå mugg, inn i en jordbær patch. Sopp og bakterier trenger vått løv for deres proliferasjon. Soaker slanger, men holder alle irrigasjonsvann på jord-nivå, noe som reduserer forekomsten av sykdommer. Fordi jordbær har et grunt rotsystem, leverer vann fra soaker slanger raskt fuktighet til røttene. Hvis du må bruke sprinkleranlegg vanning, vann din jordbær i morgen for å tillate vanndråper å fordampe i løpet av dagen.

Vann Conservation


Vann sprøytes gjennom luften blir ofte avledes ved hjelp av vind eller tapt til fordampning. Uniform vann dekning over en spredning jordbær hage er vanskelig med sprinkleranlegg. Både container og hage dyrket jordbær kan vannes lett med soaker slanger, imidlertid, og at metoden reduserer vann avfall. Spre mulch over soaker slanger og jord for å spare vann videre på bakkenivå. Bruk en fuktighetsmåler presset gjennom mulch og ned i bakken for å finne dine jordbær 'vanning behov. En soaker slange systemet inkluderer ofte et tidsur, slik at du kan sette vanning ganger du baserer på plantenes vanning behov.

Stress Reduction


Jordbærplanter produsere færre blomster og frukt når de er under tørke-stress enn når de er under optimale forhold. Soaker slanger gi konsistent fuktighet, selv i de varmeste sommerdagene. Generelt, jordbær trenger 1 til 2 inches av vann hver uke for kraftig vekst og fruiting. Tørke-stress fører plantene til direkte energi til rot og løvverk overlevelse fremfor blomst produksjon. Sprinkleranlegg kan sammensatte tørke-stress hvis vanndråpene de la på løvverk føre til sykdom eller hvis de gir ujevn vann dekning.