Hovudside

Hvordan bygge et lite drivhus

by Walther

Hvordan bygge et lite drivhus

Drivhus tillate gartnere å forlenge vekstsesongen ved å gi en varm, beskyttet område for å plante frø eller holde frost av delikate beplantning. Store, permanente drivhus dyrke planter selv i de kaldeste forhold. Disse typer veksthus bruke glass til felle varme fra solen inne i bygningen og holde temperaturen mer konstant. Mindre permanente veksthus kan bygges med plastfolie i stedet for glass. Denne enkle drivhus kan gjøres i en enkelt ettermiddag. Endre størrelse til å passe inn i det ønskede området.

Bruksanvisning


•  Marker området der drivhuset skal bygges med staver og hyssing. Mål 252 inches med et målebånd og mark med en tre stake i hver ende. Dette er de to første hjørner av drivhuset. Mål 120 inches i en 90-graders vinkel fra den ene enden av den første linjen og sette et nytt tre stake. Mål 252 inches fra den tredje stav i en linje parallelt med den første 252-tomme måling. Sett i fjerde spill. Mål fra den siste innsatsen til den første staven for å verifisere en 120-tommers måling. Kontroller formen er parallell ved å måle over hver diagonal. De bør ha den samme målingen, ca 279 inches. Flytt innsatsen som trengs hvis sidene ikke er parallelle.

•  Knyt enden av garnet til en av innsatsen og streng det til neste spill. Pakk hyssing gang rundt den andre innsatsen og streng det til den tredje. Gjenta til garnet er pakket rundt alle fire stakes å lage omrisset av bygningen. Knyt hyssing igjen til fjerde stake.

•  Skjær ½-tommers PVC-rør i lengder på 16 inches med baufil. Plassere hver eierandel i en skrustikke og bruke baufil for å kutte bunnen av hver eierandel i en vinkel. Dette vil gjøre kjøringen dem i bakken enklere. Skjær ¾-tommers PVC-rør inn i 10-fots lengder med baufil. Skjær 16 av de 10-fots lengder. Skjær resten av ¾-tommers PVC-rør inn i 34-tommers lengder med baufil. Det bør være syv av disse lengder.

•  pund en stake i bakken hver 36 inches langs begge langsidene av drivhus, ved hjelp av en gummihammer. Innsatsen bør gå inn i bakken før bare 6 inches er synlige over bakken. Innsatsen bør være så vertikal som mulig. Fjern hvert tre stake som det er erstattet med et PVC-rør.

•  Sett PVC-rør sammen til bøylene. Ende hoops skal ha to 10-fots rør forbundet med en PVC tee. De andre seks hoops skal ha to 10-fots lengder av PVC sluttet med PVC krysser. Korsene og tees vil ha Ridgeline lagt til senere, så de trenger å legge horisontalt på røret. Bruk gummihammer å hamre delene godt sammen.

•  Sett endene av PVC hoops på innsatsen i bakken. Vikle duct tape rundt leddene for å legge til ekstra styrke til bøylene. Tees på ende hoops skal vende mot midten av drivhuset.

•  Koble 34-tommers PVC-rør til tee, med start i den ene enden av drivhuset, og krysser mellom det første og andre rammen. Legg hver ekstra Ridgeline i mellom hver bøyle og pakk hvert ledd med duct tape for å legge til stabilitet. Dette er rammen for drivhuset.

•  Legg plastfolien løpet rør PVC ramme. Det bør være ekstra plast på alle sider. Legg de to-by-4 planker på kanten av plast langs langsiden av drivhuset. Tape kanten av plast til skogs med duct tape. Rotere de tre planker minst en gang slik at plasten er viklet rundt treet. Gjenta på den "tilbake" av drivhuset. Den ekstra vekten vil holde plasten på plass under sure dager. Kutte en sliss i midten av plast legging over "front" av drivhuset. Dette vil tillate at plasten å bli trukket tilbake lett å gå inn i strukturen. Bruke store bindemiddel klipp for å holde plasten stengt resten av tiden.

Tips og advarsler


  • Kontroller at ¾-tommers PVC-rør passer inn i ½-tommers rør før du begynner bygningen.