Hovudside

Kan jeg bruke Taktekking Lim for en Wood-prosjektet?

by Walther

I motsetning til metaller og plast, trematerialer har en organisk konsistens som kan reagere forskjellig på selvklebende selfangere. På grunn av eksponering for vær og vind, taktekking lim inneholde ingredienser designet for å tåle virkningene av fuktighet, varme og kulde. Og mens taktekking lim kan arbeide med tre prosjekter, kan visse sikkerhetsmessige hensyn å innskrenke den type taktekking lim å bruke.

Tre prosjekter


At-hjem tre prosjekter kan variere alt fra å legge et parkettgulv å installere en trebasert taktekking system. Som prosjektkrav kan variere i form av vektbelastning eller klima tilstand, må den type lim som brukes møte en prosjektA € ™ s strukturelle krav samt overholde de materialene som brukes. Trematerialer kan bestå av laminerte overflater, bart tre eller impregnert trevirke, som hver reagerer forskjellig på selvklebende materiale. Som taktekking lim bære visse motstand til fukt og temperaturendringer, utendørs prosjekter - for eksempel utvendig bygningskonstruksjon og reparasjonsarbeid - kan berettige å bruke en taktekking-type lim.

Taktekking Lim


Som taktekking prosjekter innebære å jobbe med byggematerialer, taktekking lim gir styrke og holdbarhet er nødvendig for å overholde de ulike typer materialer som make-up et tak. Enten tre, eller shingel eller metall, disse materialene opptrer i store stykker, og ofte må forholde seg til forskjellige typer av materialoverflater, som for eksempel sement eller plast-type materialer. Taktekking lim kommer i vann- og løsemiddelbaserte programmer, som hver kan passe en prosjekttype bedre enn en annen. Løsemiddelbaserte lim gi sterkere og mer holdbare obligasjoner enn vannbasert lim, så løsemiddelbaserte formler vil holde bedre for en taktekking prosjektet opp. Vannbasert lim holde seg bedre for innendørs prosjekter, som for eksempel å legge et parkettgulv.

Flyktige organiske forbindelser


Både løsemiddel- og vannbaserte taktekking lim kan fungere godt med tre prosjekter, selv om løsemiddelbaserte lim inneholder ofte flyktige organiske forbindelser. Flyktige organiske forbindelser, eller VOC inneholde ingredienser som forårsaker tre flater til å avgi giftige gasser i luften. Noen av de giftige ingredienser som finnes i Voca € ™ s inkludere benzen, xylen, toluen og aceton. Gasser kan nå inne i en homeâ € ™ s interiør så vel som i miljøet. Noen mennesker kan oppleve negative helseeffekter fra VOC, som for eksempel luftveisproblemer eller nyre- eller leverproblemer etter å puste i VOC over lange perioder av gangen.

Betraktninger


Når du arbeider med byggematerialer, lim ofte nødt til å fylle store hull, mens på samme tid opprettholde deres bindeevne. Med den ekstra effekten av fuktighet, varme og kulde, bli sterk lim nødvendig under visse betingelser. Og mens vannbaserte taktekking lim kan medføre færre helse- eller miljørisiko, løsemiddelbaserte lim typisk skape sterkere bånd under tøffe forhold. Trematerialer, såsom strukturerte laminatbjelker kan kreve sterkere klebematerialer på grunn av deres tendens til å haug eller krype over tid. I praksis kan et oppløsningsmiddel-basert klebemiddel danner en mer varig binding som faktisk forsterker egenskapene av trevirke.