Hovudside

Red Cedar Fence vs. Composite

by Walther

Red Cedar Fence vs. Composite

Red sedertre eiendommene er godt kjent, etter å ha blitt bevist av hundrevis av år med bruk som gjerdemateriale. Kompositt fekting har bare vært kommersielt tilgjengelig siden 1996. Mens det er rimelige forventninger til sin holdbarhet basert på hva man vet om materialene som brukes og dets prestasjoner så langt, antall år som en kvalitet kompositt gjerde vil vare har ennå ikke påvist.

Red Cedar Fence Pros


Red sedertre er naturlig motstandsdyktig mot forfallet, insekter og sopp. Det er ikke nødvendig å male det eller behandle det med konserveringsmidler. Veden er lett som gjør det enklere å installere enn mange andre treslag fekting. Det er også en meget slitesterk type tre som ikke er sannsynlig å fordreie eller sprekk.

Red Cedar Fence Cons


Red sedertre mister sin varme tresorter over tid. En sealer må hver årene søkt å beholde den opprinnelige rød sedertre farge. Red sedertre innlegg forfalle ganske raskt etter installasjon. Trykkimpregnert furu innlegg blir ofte brukt med rød sedertre fekting.

Kompositt Fence Pros


Kompositt gjerdet er laget av tremel, trefiber eller hvete halm, og plast. Noen produsenter bruker resirkulert tre og plast for å gjøre sine sammensatte gjerde produkt. Den er tilgjengelig i en rekke ulike stiler og farger, inkludert naturlig tre farger. Det er sammensatt gjerde på markedet som ligner tre så tett at det er vanskelig å se forskjell bare ved å se på det. Vellaget kompositt gjerdet er langvarig, beholder sitt utseende og struktur med lite eller ingen behov for vedlikehold. Den har god motstand mot chipping, kloring og fordreining og kan vare 20 til 30 år eller mer.

Kompositt Fence Cons


Det er en stor variasjon i kompositt gjerde holdbarhet. Dårlig gjort kompositt fekting riper, chips, flekker, fades og fordreier enkelt. Noen undersøkelser på den delen av forbrukeren er nødvendig å fastslå kvaliteten. Kompositt gjerde produsenter vanligvis bruker mellom 40 og 60 prosent tre eller halm, selv om noen bruker så mye som 70 prosent. De tre eller halm partikler er ikke alltid helt innkapslet i plast. Eksponert trevirke eller halm vil absorbere fuktighet og eventuelt forfall. Denne fuktigheten gir også et ideelt miljø for bakterier, sopp og mugg. En lav prosentandel av tre eller halm, mellom 40 og 50 prosent, som er mest sannsynlig å være et bedre produkt. Den type plast som brukes er også en faktor. Produkter fremstilt med polyetylen (PE) er mindre sannsynlighet for å utvikle oksydasjon på overflaten enn de som er laget av polypropylen (PP) eller polyvinylklorid (PVC). Kvaliteten kompositt gjerdet vil også inneholde konserveringsmidler slik som sinkborat for å hemme soppvekst.

Kostnadsforskjellen


Kompositt gjerde materiale og installasjon avgifter er høyere enn de er for rødt sedertre gjerdet, spesielt hvis installasjonen er på en høyde. Et anslag fra en fekting selskap i Austin, Texas, for materialer og installasjon av 200 meter av kompositt gjerdet er $ 6400 på flatt land og $ 7000 for installasjon på en høyde. Estimatet fra samme selskap for materialer og installasjon av 200 meter av rød sedertre gjerde med trykkbehandlet furu innlegg er $ 4200 på hver flate land eller en bakke. Disse kostnadene vil selvsagt variere avhengig av installasjons samt gjerdet produsent og produktkvalitet.