Hovudside

Hvordan kan jeg tvinge en potet å spire?

by Walther

Hvordan kan jeg tvinge en potet å spire?

Poteter er ikke bare en mat, men en selvstendig voksende organ kalt en tuber. Potet spirer fra hver av sine "øyne" og vokser flere knoller. Planting og voksende poteter krever godt drenert, mounded jord og skadedyrbekjempelse. Spirende frøet poteter eller biter av potet bidrar til å sikre at du får maksimalt antall planter og en tidligere start. Spirende kalles ofte chitting. Chitting er mest gunstig for tidlig voksende varianter. Poteter kan også bli tvunget til å produsere tidlig i en kompost bag for vårens nye poteter.

Bruksanvisning


•  Sett spuds i et godt opplyst, kjølig sted med en temperatur på 50 grader Fahrenheit. Legg potet øynene opp i en boks eller et gammelt egg kartong. Knollene bør danne rosa og grønne skudd i en uke eller to.

•  Poke noen hull i bunnen av entreprenør poser ved hjelp av en saks. De svarte posene er sterk nok til å inneholde avlingen, og fargen forbedrer varmeopptak. Rull ned sidene av hver pose halvveis, og fyll hver pose med om en foten av kompost.

•  Kutt knollene som har begynt å vise skyter i stykker med en skarp, ren kniv. Hver brikke skal ha to eller tre øyne med skudd. Begrave to stykker i hver entreprenør pose lastet med kompost og hell 6 flere inches av kompost på toppen. Sette poser i en varm, lyse området. Fukt kompost helt.

•  Vent omtrent tre uker for tuber spirer til å bli synlig. Du kan fjerne knollene så å plante dem i hagen din, eller du kan fortsette å vokse dem i poser ved unrolling posen som er nødvendig, fortsetter å holde komposten våt og legge mer kompost som spirer blir synlige.