Hovudside

Hvordan Grow en Spiselig Ginger Root Plant

by Walther

Hvordan Grow en Spiselig Ginger Root Plant

Mens mange tropiske planter kalles gingers, kommer spiselig ingefær krydder fra arter Zingiber officinale, med opprinnelse i tropiske sørlige Asia. Noen ganger kalles kinesisk ingefær, denne urteaktig flerårig vokser fra en Knobby, tan-farget stammen kalles en rotstokk. I varmen av sommeren og med frodig, fuktig jord, spirer det stammer fra 2 til 4 meter høy i en klump om 3 til 6 meter bred. Bladene lage mat og føre til at de underjordiske jordstengler å gren og formere seg, så ved slutten av sommer masse saftige, krydret røtter finnes, klar for innhøsting. Dyrke spiselige ingefær planter utendørs året rundt i US Department of Agriculture Plant hardførhet Zones 8b og varmere.

Bruksanvisning


•  Gå gjennom hagen din og finne den ideelle planting og voksende locale for de spiselige ingefær plantene over sommeren. Velg et sted hvor jorda er fruktbar, fuktig, men godt drenert. Unngå en jord som gjenstår soggy etter regn. Også, ingefær løvverk ikke tåler direkte sollys også, så en plass i lyse skyggen under et tre er ideelt. Flekkete sollys eller 3:58 timer med direkte sommer sollys ved daggry eller skumring er bra, også.

•  Grav hagejord med en spade til en dybde på 6 til 12 inches når det ikke er fare for frost om våren. Velte jord og bryte opp jordklumper, pulverisere jorden, slik at det blir smuldrete, og fin-strukturert.

•  Plasser en 5- til 10-tommers lag av kompost eller godt råtnet gjødsel over planting området og innlemme det i jorden med spade. Bland jorda vel så det organiske materialet legger seg så dypt som 10 til 12 inches ned. La jorda bosette naturlig for tre til sju dager før planting.

•  Grav et plantehull stort nok til å romme ingefær rhizome. Grave hullet dypt nok til å legge rhizome horisontalt og dekker toppen av rhizom med underkant av 1 tomme av matjord.

•  Vann nyplantede rhizome å fukte jorden til en dybde på 5 til 6 inches.

•  Plasser en 3-tommers lag av organisk mulch oppå planting området for å avskrekke ugress og bevare fuktigheten i jordsmonnet.

•  Supplement naturlig nedbør som ingefær spirer og vokser med vanning for å holde jorda fuktig, men aldri soggy. Når temperaturer om sommeren får over 85 grader Fahrenheit, og luftfuktigheten er høy, vokser ingefær anlegget med styrke.

•  Påfør en balansert formel av slow-release granulert gjødsel (for eksempel 10-10-10) til jord i henhold til produktet retninger gang rhizome spirer fra jorden. Alternativt, i varmen av sommeren, bland vannløselig gjødsel inn i en sprinkling kan og gjelde for jord i bunnen av ingefær anlegget. Følg produkt etiketten retninger for dosering og timing av neste program.

•  Grav opp og høste ingefær jordstengler på sensommeren eller høsten for bruk på kjøkkenet. Når falle frost eller tørrere vær knyttet til de subtropiske / tropiske tørre sesongen starter, ingefær planter naturlig gule sine blader og stilker dø tilbake til bakken. Rotstokker forblir levende og trygg i jorda selv ned til vinter temperaturer opp 15 til 20 grader Fahrenheit for kort tid.

Tips og advarsler


  • Velg faste men lubben jordstengler, på jakt etter små lysebrune "øyne" eller voksende tips om de ferske jordstengler. Disse er ideelle for umiddelbar planting; noen fast rhizome vil spire om ikke dehydrert eller råtten.
  • Ingefær planter setter pris på varm jord ved planting tid. For en god rettesnor, jordstengler anlegget på samme tid du transplantere tomat eller pepper frøplanter utendørs om våren etter at trusselen om frost passerer.
  • Plante ingefær jordstengler i store beholdere og vokse som en stor potteplante hvis vekstsesongen utendørs er korte eller sommertemperaturer får sjelden over 70 grader Fahrenheit.
  • Plante flere ingefær jordstengler ca 15 inches fra hverandre i hagen.
  • Hvis du gjør overvintrer ingefær rotstokker utendørs i bakken, ikke water når plantene naturlig dø tilbake fra kjølig temperatur område verste betingelse for en ingefær anlegget er en kald, våt jord. Hvis det er mulig, holde jorda tørrere når planten er i dvale i vinter.