Hovudside

Sent Harvest-Care of Bringebær

by Walther

Bringebær modnes i midtsommer, produsere for flere uker gjennom toppen av sommeren. Årlig vedlikehold av anleggene slutter ikke når den siste bær er plukket. Bringebær fortsatt kreve grunnleggende omsorg som de samler inn den nødvendige energien fra jord og sol til å produsere en ny gruppe med fruiting canes. God etter-innhøsting omsorg sikrer bringebær busker er friske nok til å overleve vinterkulda og produsere en stor avling av søte bær året etter.

Beskjæring


Bringebær frukt på år gamle tre og hver stokk bare frukt en gang. Beskjæring ut rørene som nettopp ferdig med å produsere frukt fjerner nå uproduktiv tre og tillater luftsirkulasjon til det indre av anlegget. Fjern alle canes på jord nivå slik tipsene ikke vokser tilbake. Bringebær ikke krever tung sensommeren beskjæring, men noen syke eller insekt herjet canes krever fjerning. Også, trim ut stokker som vokser utenfor 12- til 18-tommers brede rader for å holde radene og planter ryddig.

Vanning


Regelmessig vanning må fortsette selv etter at plantene slutter å produsere bær. Riktig vanning bidrar til å holde løvverk sunt, og bladverket absorberer sollyset som brensel ny vekst på anlegget. Vanne bringebær en gang i uken, noe som gir 1 til 2 inches av vann hver uke. Fortsett å vanne plantene før de begynner å gå i dvale i høst. Bringebær vanligvis ikke krever vanning hvis det er en tomme eller mer av nedbøren i en gitt uke.

Ugrasbekjempelse


Luke mellom bringebær planter og rader ukentlig. Bryt opp den øverste 1/2-tommers av jord med en hakke for å hindre ugress fra rooting, og hånd-trekke noen ugress som gjør rot. Planting en levende mulch, slik som våren havre, umiddelbart etter bringebær innhøsting. Havre dekke jord mellom plantene og undertrykke noen luke vekst. En levende mulch legger næringsstoffer og organisk materiale til jord når det dør inn og begynner å bryte ned i høst.

Winter Forberedelse


Ikke alle bringebær varianter overleve kaldt vær også, så bare plante typer kjent for å trives i ditt klima hvis du bor i et område som opplever frysing. Sprer en 2- til 4-tommers lag av halm mulch over jorda rundt bringebærplanter når bakken begynner å fryse i sen høst hjelper plantene overlever vinteren. Mulch gir noen isolasjon som moderate jord temperaturer og beskytter røttene i løpet av vinteren. Telehiv, som oppstår når bakken skift under fryse og tinesykluser, skader bringebær røtter. Et tykt lag med mulch forhindrer telehiv.