Hovudside

Hvordan å danne en Screw Thread

by Walther


Gjengene er utvendige gjenger dannet rundt utsiden av en sylindrisk seksjon av metallrøret (hul eller fast), og er laget med et redskap som er kjent som en dyse. Terningen er et tverrsnitt stykke av stål med skjærende gjenger festet til veggene av det hule sentrum, med en eller to armer festet til sidene for å manøvrere dysen rundt enden av stålrøret. Hensyn må tas for å holde terningen vinkelrett på røret for at gjengene skal opprettes holdent.

Bruksanvisning


•  Stram røret i en pipe skrustikke, med spissenden omtrent 10 inches fra kjevene. Anvende skjæreolje rundt enden av røret med en fille eller liten børste.

•  Hold i sentrum av dysen mot rørenden, slik at dysen er vinkelrett på røret. Skyve dør mot røret og slå terningen 1/2-sving med klokken. Snu dør litt mot å bidra til å fjerne spon fra die tråder. Snu dør annen 1/2-turn klokken før du slår det litt mot venstre. Gjenta denne prosedyren til rørenden når den andre enden av terningen.

•  Slå terningen mot klokken for å fjerne det fra røret. Nøye tørk over hele skjæreolje og spon fra det nye røret tråden, så vel som dysen.

Tips og advarsler


  • Siden dør kommer i forskjellige diametre å skape ulike størrelse tråder, sørg terningen er den samme diameter som røret blir tredd.