Hovudside

Hvordan Clean Permanent Furnace Air Filters

by Walther

Ovn luftfiltre er utviklet for å fjerne uønsket støv, pollen og rusk fra oppvarming din, ventilasjon og air condition-systemet (HVAC). De kan også øke systemets produktivitet ved å regulere mengden av luftstrømmen i systemet. Hyppig filter rengjøring sørger for at luften innenfor systemet holder seg ren og sunn, beskytte deg mot bakterier og luftbårne allergener. I tillegg kan planlagt filter rengjøring forlenge levetiden på HVAC-enheten og redusere din strømregning. Det er ganske lett å rense skikkelig fast luftfilter.

Bruksanvisning


•  Slå av HVAC-systemet, inkludert luft blåser.

•  Finn lufthåndteringstjenesten panel. Luftbehandleren er den delen av HVAC-systemet som faktisk blåser luft gjennom luftkanalene. De fleste service paneler kan fjernes for hånd, men noen enheter krever en flat skrutrekker for panel fjerning. Fjern servicepanelet.

•  Finn luftfilteret bak servicepanelet døren (eller åpning). De fleste er kvadratiske eller rektangulære i form og ca 1 mm tykt. Ta av luftfilteret og noterer korrekt installert posisjon. Kontroller at du har en permanent filter (laget med glassfiber og heavy metall eller plast framing) snarere enn en engangsfilter (laget av papir med en pappramme).

•  Skyll hver side av det permanente filteret med en hageslange. Skyll begge sider flere ganger med moderat vanntrykk før vannet renner rent.

•  La permanente filteret tørke før du setter den tilbake i luften handler system. Det må være helt på plass i riktig posisjon for å fungere skikkelig. Lukk service panel dør helt før du slår på HVAC-enheten på igjen.

Tips og advarsler


  • Opererer en HVAC-enhet uten filter på plass kan skade enheten.