Hovudside

Problemer med kompost Hauger

by Walther

Problemer med kompost Hauger

Starte en komposthaug er en av de enkleste formene for hjemmekompostering og, på sitt mest grunnleggende, innebærer peling løv og annet organisk materiale i et hjørne av hagen din. Selv om det kommer med flere potensielle fordeler for deg, din hage og miljøet generelt, er det også flere problemer som kan oppstå som et resultat av en komposthaug.

Lukt


Et av de største problemene med kompost hauger er lukten. I motsetning til andre typer hjemmekompostering, som å bruke lukkede skuffer, blir kompost hauger utsatt for friluft og står fritt til å sende ubehagelig lukt Lofting hele hagen din og meter av dine naboer. Ifølge University of Illinois, lukt kompost hauger er ofte et resultat av dårlig luftsirkulasjon, enten på grunn av overwatering eller komprimering av kompost materialer. Hvis kompost haug produserer en ammonialike lukt, er dette sannsynligvis skyldes en overdoser av nitrogen.

Skamplett


I tillegg til å lukte ille, kompost hauger ofte ser dårlig, som en haug av råtnende organisk materiale har lite å tilby i form av estetikk. Mens du kan kamuflere kompost hauger ved å omgi dem med trellises, planter og andre elementer, i mindre landskap hauger kan fortsatt stikke ut og tjene som ubehagelige eyesores.

Slow Downs


Det er flere forhold som kan føre kompost hauger å slutte å bryte ned organiske materialer så effektivt og så raskt som de burde være i stand til. Som Cornell University påpeker, disse forholdene omfatter en mangel på nitrogen, som hindrer kompost fra varme opp, og en mangel på vann, noe som fører til at kompost til å tørke ut. Størrelsen på kompost haug kan også føre til nedbrytning å bremse ned. For eksempel peler som er for små ikke er i stand til å felle i varmen effektivt, mens peler som er for store kan ta på seg for mye vann, nedslående lufting.

Utilsiktet Decay


Kompost hauger lever av organiske stoffer, herunder elementer som du ikke nødvendigvis ønsker å ha rotne i hagen din. Ifølge University of Illinois, plassere en komposthaug opp mot et tre, gjerde eller trebygning kan resultere i utilsiktet forfall, noe som kan påvirke både helse (eller stabilitet) og estetiske verdien av organisk element i spørsmålet.

Animal Issues


Som nevnt ovenfor, kompost hauger, i motsetning til kompost pins, er ikke vedlagt, noe som betyr at dyrene er fri til å streife rundt i dem. University of Illinois advarer om at dyr som hunder og gnagere kan sette avføring og urin i kompost hauger, som kan forårsake skadelige patogener å spre seg blant de kompost materialer. Også, mens forekomsten av mark og fluer er vanligvis et tegn på at kompost er sunt, kan en overdoser av dem være en plage og forstyrre nedbryting.