Hovudside

Kan jeg Beskjær Weigela til sine grener?

by Walther

Den Weigela Slekten omfatter et lite antall av løvskog, vårblomstrende busker opprinnelig hjemme i Asia. De produserer prangende, trompetformede blomster i rødt, hvitt, lilla eller rosa. De tiltrekker bier og kolibrier i tillegg, og er mye plantet som prydbusker i hager og spesielle områder over hele USA. Weigela busker kan vokse 4 til 5-meter bred og opp til 15-meter høy, med en oppreist, litt spre vekst vane.

Som de fleste løvfellende prydbusker, de krever riktig beskjæring for beste vekst og blomstring.

Når å beskjære


Weigelas blomstrer om våren, og beskjæring er best utføres etter at planten har fullført sin blomstring syklus. Beskjæring Weigelas før vårblomstrende vil ikke drepe planten, men det vil redusere eller eliminere blomstrer for den sesongen. Vårblomstrende busker utvikle sine blomster i knopper på vekst fra forrige sesong, så beskjæring før vårblomstrende ofte fjerner blomstrende vev. Død eller syk tre bør fjernes så snart det er kjent, uavhengig av årstid.

Metode


Beskjær Weigelas for form ved å fjerne noe mer enn en tredjedel av målrettet gren. Tynning kutt bør gjøres ¼ tomme over en sunn knopp eller side shoot. Skjær ut eldre, svak utseende stammer nær bunnen for å fremme veksten av nye skudd. Unngå å skjære inn i kragen av grenen når beskjæring tilbake til sin base, da dette kan fremme sykdom. Kuttene skal slutte 1 til 2 inches fra bunnen av grenen blir trimmet. Forynge Weigelas som har blitt overgrodd og opphørt blomstringen ved å klippe ut de eldre, tykkere grener (1,5 til 2 inches eller mer i diameter). Weigelas kan skjæres tilbake helt til bakken i ekstreme tilfeller, å fjerne alle grener i en høyde av 4 inches over jord. Selv om det kan ta opp til et år, bør de fleste planter utvinne og produsere sunn ny vekst. Unngå "haircut" beskjæring, som fjerner bare det øverste laget av vekst, og resulterer i sparsom blomster og stygge former.

Ytterligere Betraktninger


Weigelas er løvfellende busker som er utsatt for å dø tilbake i vinter, så en lett beskjæring er ofte hjemlet i løpet av denne tiden av året. Et par av de eldste, største grenene bør fjernes hver vinter for å fremme ny vår vekst og blomstring. Unngå å bruke noen form for sår dressing på beskjæring kutt, som de kan bremse helbredelsesprosessen og fremme sykdom. De fleste friske busker vil leges raskere hvis sårene fra skjæring blir stående nakne og uforstyrret. Unngå å bruke elektroverktøy som motorsag eller hekksakser å beskjære Weigelas.

Beskjæring Verktøy


Klippe grener opp til ¼ tommer i diameter med små håndsaks, enten saks eller ambolt type. Scissor saks kuttet renere, mens ambolt saks kutte lettere inn større grener. Grener ¼ til 1 ½ cm i diameter bør kuttes med lange håndtak grensaks, og sager bør brukes for grener tykkere enn 2 inches. Beskjæring sager kutte på å trekke slag, og de fleste har tykke, grov taggete tenner for å unngå å bli tett med plantevevet.