Hovudside

Zone 5 Busker med lys rosa blomster på stilk

by Walther

USDA Plant hardførhet Zone 5 kutt over hele USA, og starter ved kysten av Maine og sprer seg gjennom New England, Midtvesten, Great Plains, Rocky Mountains og i Pacific Northwest. Landscapers innenfor sone 5 har flere alternativer hvis de ønsker busker stand til å generere lys rosa blomster. Noen er bredbladet evergreens, andre er løvfellende busker, men alle produserer en myk rosa blomst å forbedre sine omgivelser.

Spireas


Sommerfugler og bier smette og buzz om den vestlige Spirea tallet (Spiraea douglasii) lys rosa blomster, som Washington State University Clark kommunale Extension beskriver som ser ut som "sukkerspinn kjegler." Dette opprinnelig fra Zone 5 i langt vest vokser til seks meter høy og danner kratt i våte områder, perfekt for små dyr å bruke som beskyttelse. Spirea japonica «Golden Princess" er et japansk Spirea sorten med gylne blader og myke rosa blomster. Denne kompakte løvfellende busk håndterer Zone 5 i full sol, fungerer godt sammen stiftelser. "Little Princess" er et annet japansk Spirea med lys rosa blomstrende effekt, økende til 30 inches og blomstrende fra mai til juli.

Rhododendron


Rock hager eller skogshage i sone 5 er egnede arenaer for rhododendron sorten "Mist Maiden." Vokser til 5 meter, produserer denne eviggrønne busken en lys rosa blomst som blekner til hvitt. Sone 5 er den kaldeste regionen for å plante den "Maxecat" sorten. Sin mørke eviggrønne blader kontrast kraftig med lys rosa blomster som åpner i mai. "Ken Janeck" har overdimensjonert løvverk å gå med sine lys rosa blomster. Dette er en liten rhododendron på mellom 2 til 3 meter høy.

Beautybush


Den beautybush (Kolkwitzia amabilis) tilhører kaprifol familien. "Pink Cloud" vokser til 10 fot i sone 5, noe som gjør det nyttig som en skjerm eller hekk. Pink Cloud blomstrer i løpet av april og mai, slå ut lys rosa blomster formet som bjeller. Disse blomst klynger har en nyanse av gult i sine "struper," bemerker Missouri Botanical Garden. Lys rosa blomster er ikke det eneste høydepunktet av "Drømmefanger". Denne busken vokser mellom 6 og 9 meter, med blader tilsynelatende endring i farge hele tiden. Bladverket starter en skygge av kobber, går til gul av mai, chartreuse i sommer og deretter blir oransje og dyp gul i høst.

Roser


Den Nootka rose (Rosa nutkana) er en innfødt plante i sone 5 i Pacific Northwest, økende til åtte meter høye. Dens lys rosa roser blomstrer fra mai til juli med duftende, fem-petaled blomster genererer rød rose hofter. Disse forblir på busken i høst og i vintermånedene, noe som gir bush interesse etter bladene kommer av. Du kan danne attraktive hekker med "Amiga Mia" busk rose sorten. Skallet sitt rosa blomster blomstrer fra mai til en sone 5 frost setter en stopper for den blomstrende periode. "Baby Blanket" er en liten busk rose, som brukes til bunndekke i enkelte landskap. Dens lys rosa blomster blomstrer fra juni til frost.