Hovudside

Hvordan Grow Pinto Beans med ulike mengder lys

by Walther

Pinto bønner vokser best i full sol (6 eller flere timer), men tåler litt skygge om nødvendig. Uansett hvor mye lys de får, vil plante dem være den samme, men man vil være litt annerledes. Plant bønner i fjæren etter den siste frost og jord når en temperatur på minst 50 grader Fahrenheit. De er klar til å høste i høst etter pods og frø inni er moden og tørr.

Bruksanvisning


•  Forbered jorden med mindre du vokser i beholdere; i så fall bruke all-purpose potting jord. Velg et sted i full sol eller i et område med så mye lys som mulig. Snu toppen 6 inches av jord. Deretter innlemme en kopp gjødsel for hver 50. meter av rad. Bruke en gjødsel merket 5-10-10.

•  Sug pinto bønner i vann over natten før planting dem ca 1 ½ inches dypt i jord som er lys og sand. For mer kompakte grunnforhold, plante dem en tomme dyp. Space bønner 4 tommer fra hverandre.

•  Vann bønnene med akkurat nok vann til å få toppen av jorda våt og holde det slighlty fuktig til spiring. Deretter vanne bønner i full sol med omtrent en tomme av vann per uke. Pinto-bønne planter dyrket i delvis skygge vil trenge mindre vann.

•  Mulch rundt bønne planter som vokser i full sol i sommermånedene for å hindre vanntap. Bruk ca 2 til 3 inches av organisk mulch, for eksempel gress, halm eller bark. Legge mulch til bønner plantet i delvis skygge vil hjelpe kontroll ugress om nødvendig.

Tips og advarsler


  • Hvis du plante pinto bønner for et skoleprosjekt, registrere hvor mye sollys bønnene få hver dag, hvor fort de spire og fort de vokser. Sammenlign med pinto bønner dyrket i forskjellige lysforhold.
  • Alternativt kan du spire pinto bønner ved å pakke dem i våte papirhåndklær, stikker dem i plastposer og sette dem i et mørkt, varmt sted (rundt 70 F). De skal spire i 5 til 7 dager.