Hovudside

Krav til Økende Jordbær

by Walther

Krav til Økende Jordbær

Når voksende bakgård eller kommersielle jordbær, visse økende krav må være oppfylt for at plantene produsere en sunn og rik avling. Det lønner seg å forstå de viktigste kravene til jordbær, inkludert vann, gjødsel og sollys. Selv om spesifikke krav varierer etter hvilken type jordbær du vokser, de grunnleggende kravene er mer eller mindre det samme.

Grunnforhold


Jordbær trives i godt drenerende sandholdig leirjord beriket med organisk materiale. Unngå tunge eller dårlig drenering jord som forblir våt i lange perioder. Området bør skråningen litt og være plassert i nærheten av en vannforsyning. Forberede planting nettstedet seks måneder til to år før planting jordbær. Fordi jordbær trives i et pH-område på 5,8 til 6,2, tilsett kalkstein for å øke pH-verdien til sure jordsmonn. Fjerne ugress fra planting området og løsne jord til en dybde på 6 til 8 inches.

Sollys


Alle jordbærsorter krever full sol til å produsere en maksimal avling. Ideelt sett bør jordbær motta minst seks til åtte timer med direkte sollys hver dag. Hvis det er nødvendig, klipp av lavthengende grener av trærne som omgir planting området for å øke sollys penetrasjon. Et sted med sørpå er ideelt for dyrking av jordbær.

Vann


Jordbær er grunne røtter planter som ikke tåler tørr jord. Riktig vanning hjelper plantene til å produsere sunn frukt og hjelper knopper utvikle for neste års fruiting. Gi jordbærene en tomme av vann hver uke i vekstsesongen, med mindre supplert med nedbør. Men øke hyppigheten av vanning under lengre perioder med tørke. For å redusere sjansene for soppsykdommer, vanne plantene på jord nivå i stedet for å tisse bladene.

Gjødsel


Spre £ 20. av 10-10-10 gjødsel per 1000 kvadratmeter med området i løpet av våren planting år. Alternativt spre organiske kilder som gjødsel eller kompost som gir minst 2 kg. av nitrogen, fosfor og kalium per 1.000 kvadratfot. Gjødsle voksende jordbær to ganger i året; våren før plantene satt frukt, og i høst, kort tid etter innhøsting. Avhengig av personlige preferanser, spre væske eller kornet gjødsel over planting området i henhold til etiketten retninger. Unngå overfertilizing plantene.

Bioklipp


Spre organisk mulch løpet jordbærplanter å undertrykke ugress, isolere jord og hindre blad tap av fuktighet tørker vind. Dekke plantene med 1 til 2 inches av halm i tidlig vinter, da kalde temperaturer hemme deres vekst. Tynn mulch våren, når plantene produsere ny vekst, for å tillate sollys å nå bladene. Rake mulch av plantene som de vokser, og spre den over omkringliggende jord for å holde frukten av bakken.