Hovudside

Hvordan få Stuck Bolter Loose

by Walther

Hvordan få Stuck Bolter Loose

Bolter som utsettes for fuktig eller fuktige forhold begynne slutt til rust. Ikke bare hodet på bolten ruster, men fuktighet kryper inn i gjengene på bolten rundt kantene, slik at bolten til å bli ekstremt vanskelig å fjerne ved hjelp av bare en skiftenøkkel. For å fjerne en slik bolt, er det viktig først å rense så mye av rust fra hodet og gjengene som mulig, og å deretter anvende en smørende oppløsningsmiddel for å hjelpe til bolten i å dreie.

Bruksanvisning


•  Hell full styrke eddik i en sprayflaske og sjenerøst spray fast bolten. Suge bolthodet vel slik at noen av eddik siver mellom hodet på bolten og metallet den er skrudd inn. Pensle kraftig med en stålbørste og deretter la det trekke i 2-3 minutter. Påfør en annen generøs mengde eddik til bolten og børste igjen. Utføre dette trinnet minst tre ganger eller inntil hodet på bolten begynner å bli blanke i utseende.

•  Spray et tykt lag av penetrerende spray rundt kantene av bolthodet under forsøk på å få så mye som mulig for å trenge inn i gjengene på bolten. La materialet arbeid på fast bolt i minst fem minutter, og gjenta dette trinn minst tre ganger.

•  Legg et riktig dimensjonert fastnøkkel til skruehodet og skyv metallrøret over den andre enden for å tjene som en leverage håndtak. Påfør økende press på røret "håndtaket" inntil bolten begynner å løsne. Dersom bolten fortsetter å være sta, bruk en hammer og banke forsiktig på hodet av bolt flere ganger (ikke bruk for mye kraft med en hammer) og prøve igjen for å fjerne bolten med skiftenøkkel og rør håndtak forlengelse. Bolten bør bryte fri på dette punktet.

•  Som en siste utvei hvis bolten fortsatt ikke har løsnet, la det tørke en ekstra halv time og bruke varme til skruehodet med en bærbar lommelykt inntil hodet på bolten blir en kjedelig rød farge. Tillate bolthodet å kjøle seg ned i to eller tre minutter, og deretter fjerne. Oppvarmingen av en fast bolt fører metallet for å utvide litt, og la det kjøle seg ned i noen minutter etter oppvarming gjør at den kan trekke seg sammen, noe som øker muligheten for endelig å få den fjernet.

Tips og advarsler


  • Ikke traff håndtaket på nøkkelen med en hammer mens du prøver å bryte en fast bolt gratis, da dette kan føre til at skruehodet å bryte av. I denne situasjonen, vil en profesjonell må bli bedt om å bore ut resten av bolten og til muligens re-træ bolt hull, koster en betydelig sum penger.
  • Aldri spray en oppvarmet bolt hode med mer gjennomtrengende spray, som mange slike spray er brannfarlig. Vær sikker på at noen spraypåført tidligere har tørket helt også før du prøver å bruke en lommelykt.