Hovudside

Slik holder Mugg & Mus Fra lagerrom

by Walther

Slik holder Mugg & Mus Fra lagerrom

Mugg og mus er noen av de største problemene i lagringsområder. Begge vil bevege seg raskt inn i sjeldent brukte områder - og hvis du legger i urene elementer, høy luftfuktighet og en boks full av klær, mus og mugg vil leve lykkelig til alt du eier er forurenset med bakterier og sykdom de bærer. Men hvis du ta forebyggende tiltak, kan du holde mugg og mus fra lagringsområdet og unngå skade på dine eiendeler verdsatt.

Bruksanvisning


Mugg


•  Reduser fuktigheten i lagringsområdet ved å male vegger og tak med vanntett belegg som sement maling. Plassere en avfukter og et hygrometer i lagringsområdet for å holde mugg elskende fuktighet ut. Den beste fuktighetsområde er ikke mer enn 50%.

•  Rengjør og tørk alt du har tenkt å plassere i lagringsområdet. Mugg strømmer på avfall som fukt, fett og smuss. Jo mindre mat tilgjengelig, jo mindre mugg lagringsområdet vil utvikle seg.

•  Sett et klimaanlegg i lagringsområdet; kjølig luft tørker, og dermed redusere mugg. Dører og vinduer må holdes lukket for maksimal effektivitet.

Mus


•  Reparer eventuelle områder av vegger og gulv i lagringsområdet der mus kan komme inn. Mus kan få gjennom et hull så liten som tuppen av lillefingeren. Feste metallplater til veggene for å holde musene fra å være i stand til å klatre eller tygge gjennom dem. Plasser mesh-skjermer i løpet av vinduer og gulvavløp.

•  Plasser musefeller hver 5 meter i området for å fange og ødelegge noen mus som kan komme inn og prøve å lage et reir i dine lagrede elementer. Snap feller og klissete feller fungerer bra. Ved hjelp av giftstoff vil drepe mus, men når de dør, vil lukt trenge gjennom rommet og alt du har i lagring.

•  Oppbevar din eks en fot opp fra gulvet og vekk fra vegger for å hindre enkel tilgang til en potensiell mus hjem. En mus kan reprodusere raskt ved 2 måneders alder, så en gang en mus gjør et reir og begynner å formere seg, vil problemet bli verre.

Tips og advarsler


  • Å hindre utbredt mugg, kan du også legge tung plastfilm over jorda i byggets krypkjeller.
  • Både mus og mugg bære bakterier og sykdom som utgjør helserisiko. Bruk vernehansker når du arbeider rundt heller.