Hovudside

Hvordan Grow Jordbær i Hay Bales

by Walther

Hvordan Grow Jordbær i Hay Bales

Firm, tett bundet høy eller halm foreta en rask og enkel å bruke organisk hevet seng for voksende jordbær. Hagearbeid i baller kan du forvandle steinete, ujevn eller leirjord --- eller en asfaltert parkeringsplass --- i fruktbar voksende plass. Selv vokser i en balle er oftest anbefales for årbøker, er det mulig å dyrke jordbær i dem i to år, spesielt hvis du bor i en mer nordlig klima. Sørg for at jordbær seng er i nærheten av en vannkilde, siden du skal vanne ofte.

Bruksanvisning


•  Legg et lag med svart plast på bakken der du vil at jordbær seng. Velg en plassering i sin helhet solen. Plasser ballene på toppen av plast, ende til ende tett, i rader med garnene vendt opp. Halmballer fungerer godt fordi de har færre frø i dem, noe som resulterer i færre luke problemer, men Bermuda gress, svingel eller rug gress høyet er også egnet, ifølge University of Mississippi Extension, som de også kompost lett.

•  Sug ballene med vann begynner ca 10 dager før all fare for frost er over i ditt område. Soaking kan kreve så mye som 15 liter vann per balle. Vanne baller daglig i tre dager for å holde dem fuktig, og dermed oppmuntre nedbryting prosessen.

•  Dryss en halv kopp med blod måltid på hver balle og vann det i hver dag i flere dager fire til seks, og dermed oppmuntre kompostering mikroorganismer å varme ballene til mer enn 100 grader Fahrenheit. Dette varme skjer selv uten blod måltid, men litt av gjødsel akselererer prosessen.

•  Dryss hver balle med en kvart kopp blodmåltid og vann det i løpet av dager syv til ni.

•  Vann ballene på den 10. dagen. Kontroller temperaturen av ballene på 11. dag. Hvis de ikke lenger oppvarming og all fare for frost er over, da kan du begynne å plante.

•  Transplant dine jordbær i ballene, 05:56 planter per balle. Bruk en sparkel for å lage en sprekk i høy eller halm og sett hver plante inn i ballen så kronen er selv med overflaten av ballen.

•  Hold ballene fuktig, vanning daglig eller etter behov. Som ballene fortsetter å dekomponere, de holder mer vann og beholde den for en lengre periode. Hvis ugress eller gress begynner å vokse fra ballene, bare klippe dem for å holde dem kort.

•  Fjern alle blomstene fra jordbærplanter for de første månedene etter planting for å oppmuntre plantene til å bygge opp en mat reserve. Deretter i ca juli la blomstene uforstyrret og la frukt å utvikle. Forvente å høste dine første jordbær i løpet av en måned.

•  Påfør en 3-tommers lag av vinteren mulch på toppen av jordbærplanter etter frost har stoppet vekst, men før en tung fryse. Hvete halm gjør god mulch.

•  Fjern mulch på våren når plantene begynner poking gjennom. Gjødsle med ca 2 oz. av urea per balle. Vann etter behov for å holde ballene fuktig gjennom hele vekstsesongen.