Hovudside

Ulemper med voksende planter i Sphagnum Moss

by Walther

Ulemper med voksende planter i Sphagnum Moss

Gartnere legge Sphagnum mose til sine plante senger for å øke fuktighet oppbevaring. Planten vokser som andre moser i fuktige steder med sur jord. Sphagnum mose vokser som en flytende svamp på myrer, faktisk leve av næringsstoffer oppløst i vannet i stedet for jord. Brukt på riktig måte, vil Sphagnum mose gjøre hardt deigete jord inn i en fuktig smuldrete blanding mer egnet til voksende planter.

Reduserer pH på Soil


Hvis du er voksende planter som blåbær eller asalea, masse torvmose lagt til jord vil gjøre plantene faktisk vokser bedre. Imidlertid, for de fleste planter som krever en mer nøytral jord, vil for mye myrtorv senke pH-verdien i jordsmonnet, og gjør det for syre. Hvis du legger mindre torvmose mer gradvis over flere vekstsesonger, vil mosen ha en sjanse til å brytes ned og bli mer nøytral med de andre elementene i jorda.

Tåler vann når Kles


Organiske materialer som torvmose har en tynn voksaktig belegg på sine fibre som motstår vann. Hvis du ikke er forsiktig, vil vannet bare kjøre rett av overflaten av jord og la plantenes røtter tørr. Alltid legge fuktig torvmose til jord og deretter ikke la det tørke ut mellom hver vanning. Dyp vanning over et par dager vil rehydrere tørr jord med torv mose.

Mangel på næringsstoffer


Hagesentrene ofte bære torvmose pellets for å starte frø om våren. De fungerer godt fordi torvmose holder vann nær stiklinger røtter uten å gjøre dem vannmettet. Når de kommer over en tomme høy, planter trenger næringsstoffer for å vokse videre. Torvmose er begrenset i sin næringsinnhold, blir det meste fiber og så hvis du lar dine planter i planting container uten å legge jord eller gjødsel, vil du sulte dem.

Luke for Bog Gardens


Hvis du prøver å vokse tyttebær eller en myr hage, ikke bruk Sphagnum mose rundt området. Mosen vil spire fra frø og vokse raskt i fuktige forhold stimlet ut de andre planter og blanke toppen av vannet. Luke er vanskelig og anlegget er vanskelig å fjerne når det blir fastslått.