Hovudside

Hvordan Clean Dull tregulv

by Walther

Hvordan Clean Dull tregulv

Huseiere premie tregulv for sine rike farger og naturlig utseende, som kan legge varme til de menneskeskapte materialer som brukes i hjemmet konstruksjon. Over tid kan et parkettgulv blir skitne. Smuss og skitt kan skjule gulvet skjønnhet og, hvis den forblir ubehandlet, kan ripe og kjedelig den underliggende finish på treverket. Rengjør gulvet regelmessig og, om nødvendig, gjenopplive skinne av finish.

Bruksanvisning


•  Sweep parkettdekke med en kost. Bruk brede strøk for å samle all overflate rusk. For best resultat, anbefaler Hardwood Manufacturers Association hjelp av en kost med bust som har eksplodert tips for å hjelpe fange støv.

•  Støvsug gulvet etter feiing. Dette bidrar til å samle fine partikler at kosten kan ha gått glipp av og kan også plukke opp biter av støv som kan ha falt innenfor sporene av parkett.

•  Revive kjedelig avslutning på en polyuretan overflate-forseglet parkettdekke. Buff gulvet med et stykke fine-sandpapir før hele gulvet føles glatt. Støvsug eller fei opp støvet, deretter male på et lag med ny polyuretan finish med en pensel. The Hardwood Manufacturers Association anbefaler å sjekke med ny finish produsenten for å sørge for at den er kompatibel med kjemikalier i allerede eksisterende finish.

•  Øke skinne på en voks-forseglet parkettdekke. Buff gulvet med en stål-ull skurerondell og en voks-fjerning renere beregnet for tregulv, anbefaler Hardwood Manufacturers Association. Etter at gulvet har tørket, gni på et nytt lag av hard voks. Følg bestemt voks produktets anvendelses retningslinjer, som voks konsistens og bruk varierer etter produkt.

Tips og advarsler


  • Holde gulvet rent ved å plassere tepper eller matter på ditt hjem innganger. Disse bidrar til å samle skitt og annet rusk før det dulls og klør gulv.
  • Feiing og støvsuging er de eneste måtene du bør rengjøre et parkettgulv. Verdens gulvbelegg Association advarer mot å bruke en våt mopp på ditt parkettgulv siden løvtre absorberer vann og utvider seg når den blir våt. Konstant bruk av en våt mopp kan gjøre gulvet ujevn eller sprukket.