Hovudside

Har plantene vokser bedre med destillert, Flaske eller vann fra springen?

by Walther

Har plantene vokser bedre med destillert, Flaske eller vann fra springen?

Vanning planter kan virke som en enkel oppgave, men forskjellige vannkilder inneholder ulike fordeler og ulemper. Oftest vann fra springen er mer enn tilstrekkelig for planter, men noen ganger destillert vann er et bedre alternativ.

Destillert Vann


Destillert vann mangler oppløst sporstoffer og næringsstoffer som er avgjørende for plantenes utvikling. Hvis du vann planter med destillert vann, sørg for å supplere plantenes næringsinnhold med plante mat eller gjødsel.

Flaskevann


Flaskevann kan være hentet fra en rekke steder, og kan inneholde en hvilken som helst kombinasjon av oppløste sporstoffer eller forurensninger. Becaause flaskevann er en upålitelig og kostbart alternativ, er det ikke anbefalt for bruk i vanning planter.

Spring Vann


Salter, slik som kalsium, natrium og magnesium kan bygge seg opp i planter og skade dem. Fordi vann fra springen er ofte grunnvann, kan de oppløste sporstoffer variere, og noen ganger vannet inneholder høye nivåer av disse bestanddeler. Tegn på skytende salter vil inkludere en lys, hvit krystall-lignende skorpe dannes på en hvilken som helst del av anlegget og jord.