Hovudside

Slik reparerer veggmontert Kraner

by Walther

Slik reparerer veggmontert Kraner

Veggmonterte kraner er festet til rør i veggene, typisk i dusjen eller badekaret. Disse kranene arbeidet mye som vask monterte kraner. En patron i håndtaket styrer vannet og lar varmt og kaldt for å blande. Når det oppstår lekkasjer eller strømningshastigheten avtar, er det på grunn av sediment buildup og slitasje. Skifte patron i håndtaket er den eneste måten å løse problemet. Det er en 30-minutters reparasjon og krever ingen spesielle VVS ferdigheter.

Bruksanvisning


•  Slå av vannet til kranen ved å stenge hovedvann linje i hjemmet. Eller, hvis det er tilgang til rørene i veggen, lukker ventilene.

•  Fjern håndtaket til veggmontert kran ved å skru skruen i bunnen av håndtaket med en umbrakonøkkel og dra i håndtaket av kranen.

•  Fjern trim ermet, en sylinder montert rundt foten av kranen, ved å skru den og trekke den av kranen. Løsne og ta ut kassetten mutter, en rund mutter på toppen av patronen, med tang eller for hånd. Eller, ta ut kassetten klippet med tang (avhengig av hvilken del din kranen bruker).

•  Trekk kassetten ut av kranen kroppen og enten ren det grundig i vann og erstatte den, eller sette inn en ny patron.

•  Monter tappekran ved å sette klippet, eller plassere kassetten mutteren igjen. Stramme denne mutteren grundig med tang eller for hånd. Skyv trim ermet tilbake på og erstatte håndtaket og skru til skruen med unbrakonøkkelen.