Hovudside

Den voksende soner for Vannmeloner

by Walther

Den voksende soner for Vannmeloner

Vannmelon er en varm-sesong vegetabilsk innfødt til Afrika. Anbudet melon har vært dyrket i USA siden 1629. Vannmeloner kommer i steinfrie eller seeded varianter og en rekke størrelser og farger. Ytterkledningen er stripete, fast eller marmorert, og den indre kjøtt er ulike nyanser av rødt eller rosa. Vannmeloner trives best i visse voksende soner.

Voksende Zones


Vannmeloner er hardføre i USDA sone 3 til 9, som er oppført av Lizz Shepherd i "The Complete Guide to Growing grønnsaker, blomster, frukt og urter fra Containere". Å være hjemmehørende i Afrika, er vannmeloner dårlig tilpasset lave temperaturer og frost, og de krever en lang, varm vekstsesong for optimal vekst. Ideelle dagtemperaturer er mellom 70 til 80 grader, med nattlige temperaturer på 65-70 grader. Vannmeloner trenger mye vann, men de vokser best i tørre områder, da dette reduserer sjansene for foliar lidelser.

Planting Tid


Starte vannmelon planter med frø eller transplantasjoner to til tre uker etter siste våren frost i området. Hvis du starter frø innendørs, plante i torv eller papir potter seks uker før siste forventet frost. Konsekvent varme temperaturer på 90 grader eller mer fører til blomstre slipp, og regelmessige nattlige temperaturer på 50 grader eller lavere reduserer fruktsmak. I områder med kjøligere eller kortere vekstsesong, bruker mindre størrelse, rask innhøsting varianter.

Planting Forslag


Vannmeloner vokser på store, viltvoksende vinstokker som krever tilstrekkelig plass til å spre seg. Plante frøene i en dybde på 1 cm på hauger. Plass haugene minst 6 meter fra hverandre med 7 til 10 meter mellom radene. Tynne spirene ved å velge de sunn tre anlegg på hver haug. Ved bruk av stenfrie vannmeloner, er det viktig å vokse en standard-frø variasjon for effektiv pollinering og frukt sett.

Vanning


Vannmelon vinstokker har et høyt vann krav; vannmelon har et vanninnhold på 95 prosent. Regelmessig vanning sikrer rask vekst. Påfør nok vann til å holde jorda fuktig inntil frukten når moden størrelse. Redusere vanning på dette punktet før frukten modner. Påfør mulch, da dette ikke bare bidrar til å bevare fuktigheten i jordsmonnet, men også holder ugress ut.