Hovudside

Hvordan erstatte en Rotting Dør med Brick Molding

by Walther


Vær føre dine utvendige tre dører for å forfalle og forringes over tid hvis ikke ordentlig beskyttet. Hvis bunnen av døren og murstein molding er råtten og faller fra hverandre når de stakk med en skrutrekker, er det en sterk indikator på at du har tre råte. Døren vil måtte bli fjernet, og en ny dør installert. Den gjør-det-selv handyman kan fjerne og erstatte en dør i noen timer med riktig verktøy og informasjon.

Bruksanvisning


•  Mål eksisterende dør. Skrive ned bredden, høyden og tykkelsen av døren. Plasser tilbake mot hengslene og uansett side dørhåndtak er på er døren swing. Hvis det er på høyre side, er døren en høyre dør.

•  Fjern interiør døren casing fra den eksisterende døren. Bruk en trim brekkjern til å tappe mellom trim og dørstolpen. Når du har et lite gap, lirke døren casing unna jamb og ta det forsiktig. Gjenbruk dette trim senere etter at du trekker noen ferdig spiker gjennom baksiden av trim med trim tang.

•  Skru dørhengslene fra døren. Du kan fjerne døren raskt på denne måten og har mer plass til å arbeide. Bruk en skrumaskiner for å fjerne treskruer.

•  Fjern skruene fra dørstolpen. Sjekk døren jamb å se hvor det har blitt skrudd til veggen innramming. Med foringsrør fjernet, vil du kunne se mellomlegg mellom døren jamb og veggen innramming. Det bør være en skrue på disse steder som fester døren stenderen til stenderne. Skruene er vanligvis skjult bak weather på ytterdører. Fjern disse skruene med en elektrisk skrutrekker. Hvis du ikke kan fjerne noen, klippe dem av med en sag-Zaw mellom døren jamb og veggen stenderne. En sag-Zaw er en bajonettsag.

•  Fjern den gamle døren jamb fra utsiden av huset, og sett den til side. Det bør trekke ut mot deg. Døren terskelen kan være fastlåst på plass med et klebemiddel og må pried ut med et brekkjern. Den nye døren vil komme med en ny dør terskel.

•  Rengjør veggen stenderne av noen gamle skumisolasjon og shims. Hvis noen negler stikker ut, hamre dem i flukt med veggen stenderne. Rengjøre noen limet fra stiftelsen før du skyver den nye døren på plass. Fjern eventuell utvendig caulk som forblir på sidesporet hvor det møtte utvendig murstein molding.

•  Fjern døren fra den nye døren jamb ved å fjerne døren skruene fra dørhengsel og stender. Lagre skruene for å gjenbruke senere i installasjonen. Still inn døren til side nøye så du ikke skader den.

•  Paint en god dør primer på døren jamb og utvendig murstein støping. Dette er normalt hvor døren vil begynne å råtne først på grunn av forvitring. Påføre et lag med caulk på døren, murstein molding, og terskelen. Dette vil bidra til å holde fuktighet fra å få tilgang til slutten korn av døren jamb. Male utsiden av døren jamb for beskyttelse.

•  Påfør et lag med silikon dør tetningsmasse til stiftelsen hvor terskelen skal ligge. Skyv døren jamb inn i den tøffe åpningen fra utsiden av huset. Sett døren tilbake i dørkarmen og skru den tilbake gjennom dørhengslene. La en eller to skruer med hver hengsel.

•  Plasser en 4-fots nivå på dørstolpen på hengselsiden for å sjekke at det er nivå og lodd. Bruk 3-tommers skruer for å feste døren jamb gjennom hengslene der skruene ble utelatt. Bruk tre shims som nødvendig for å vatre døren. Forankre den andre siden av døren med 3-tommers treskruer bak weathers. Plasser tre shims mellom døren jamb og veggen stenderne for å fylle gapet. Stram skruene på døren jamb som nødvendig for å få en 1/8-tommers gapet mellom døren og dørkarmen. Bruke 4-fots nivå for å sjekke at døren er i lodd og nivå.

•  Caulk hvor utvendig murstein molding møter utvendig ytterkledning, ved hjelp av en god utvendig caulk. Installere interiør døren casing på den nye døren. Spiker gjennom de eksisterende hullene der du trakk ut de gamle ferdig negler. Enke ferdig hode negler med en spiker sett. Fyll spikerhull og male døren og trim.

Tips og advarsler


  • Bruk vernebriller når du bruker elektroverktøy.