Hovudside

Hvorfor bruke Satin eller Semi-Gloss Paint på vegger?

by Walther

Hvorfor bruke Satin eller Semi-Gloss Paint på vegger?

Malere har flere alternativer i velge en maling finish for en vegg. Malingen med høyest glans kalles "høyglans" eller "glans." Halvblank maling har mindre glans enn høyglanset maling, men fortsatt gjenspeiler en merkbar mengde lys. En satin finish har mindre glans enn halvblank maling, men mer enn maling med en flat finish. Selv om relativt nær hverandre på glans skala, kan semi-gloss og satin maling brukes til ulike formål i maleprosjekter.

Beskyttelse


Vegger i områder med stor trafikk av et hus krever en slitesterk, beskyttende lakken. Vegger i en oppføring område, for eksempel, kan være underlagt scuff sko og støt fra doorknobs, ryggsekker og kofferter. Maling er laget av en kombinasjon av pigment og bindemiddel, og mengden av bindemiddel bestemmer styrken av malingsfilmen som dannes når det tørker. Økning av bindemiddel gjør malingen sterkere. Siden halvblank maling inneholder mer bindemiddel enn satin maling, foretrekkes det for vegger som krever en mer slitesterk overflate.

Skjule feil


Veggene er ikke alltid helt glatt. Bulker kan være forårsaket av spikerhull, en bortkommen leketøy treffe veggen eller skade fra å flytte møbler. Selv om det skadede området ble lappet, kan uregelmessigheter eksisterer fortsatt i veggen. I eldre bygninger, kanskje sprekker også forekomme i veggene, og fordi en blank maling reflekterer lys, vil det markere disse ufullkommenhet. En mer matt lakk, på den annen side, minimerer groper og humper på veggen. Siden satin maling har mindre glans enn halvblank maling, velge en satin maling for å maskere feil på en vegg.

Kontrast


Paint er en del av rommets innredning. Boligeiere kan bruke ulike sheens på ulike overflater å legge til interesse for et rom. Siden en halvblank maling er mer holdbar enn en satin finish, er det et godt valg for trim rundt vinduer og dører. Vegger i et soverom eller spisestue, men ikke berøres så ofte som trim, så et hus kan male veggene med en satin maling til offset og markere glans på trim.

Rengjøring


Oljer, fett og smuss absorbere lettere inn flate lakkfarger enn glossy finish. Siden en satin finish har mindre av en glans enn halvblank, er den mer utsatt for flekker. Halvblank overflater er også lettere å rengjøre med en fuktig svamp enn satin finish. Noen av stedene hvor halvblank kan foretrekkes fremfor satin for enklere opprydding inkluderer kjøkkenet, der matlaging fett kan sprute overalt, og badet der mold er en bekymring.