Hovudside

Hva er ingrediensene i Wood Glue?

by Walther

Trelim er et viktig verktøy for håndverket og Oppussing prosjekter. Denne typen lim er laget for å binde godt med tre. Alle typer lim er laget med kjemikalier og baser for å gjøre dem klebrige, men hver type har en unik utforming. Noen av de viktigste kjemiske komponenter som finnes i all lim er polymerer fordi disse ingrediensene skape en klebrig følelse så limet fester seg til gjenstander bedre.

Homologer


Homologer er kjemikalier som er lagt til trelim for å øke bindestyrke. Denne bestanddel er avledet fra animalsk vev for å gjøre gelatin.

Isomerer


Isomerer er forbindelser som er lagt til tre limet til å binde bestanddelene sammen.

Uretanprepolymeren


Uretanprepolymerer gi mer stabilitet til trelim ved å binde alle ingrediensene sammen. Dette kjemisk binder godt, og legger til limet kraft trelim.

Difenylmetan-diisocyanatet


Difenylmetan-diisocyanatet er et annet kjemisk stoff som finnes i trelim. Denne ingrediensen kan svi, og det er giftig ved svelging. Trelim er ikke like sikker som hvit lim, så hold det ut ditt barns rekkevidde.

Vann


Vann er en grunnleggende bestanddel tilsettes til trelim for å gi fukting. Dette bidrar til å gi produktet en mer flytende konsistens.

Formaldehyd


Formaldehyd er et konserveringsmiddel som finnes i trelim og andre typer av lim. Kjemikaliet kan gi limet en sterk lukt, avhengig av hvordan produktet ble laget. Forskjellige typer av trelim vil inneholde forskjellige nivåer av formaldehyd.

Polyvinylacetatemulsjon


Polyvinylacetat-emulsjon er en polymer som finnes i trelim. Dette bidrar til å gjøre limstift til andre overflater.

Vinylalkohol / vinylacetat-kopolymer


Vinylalkohol / vinylacetat-kopolymer er en annen type polymer som finnes i trelim og andre typer av klebemiddelprodukter. Dette legger bare til stickiness av limet.

Aluminiumklorid heksahydrat


Aluminiumklorid-heksahydrat er et annet kjemisk stoff som finnes i trelim produkter. Dette kjemikaliet bidrar til å skape en lime så limet er tykk.

N-Methylolacrylamide


N-Methylolacrylamide er et annet kjemikalie som legger til tykkelsen av lim for å lage en pasta.

Bivoks


Bivoks er en annen bestanddel som finnes i enkelte typer av trelim. Bivoks er gul i fargen og legger også mer tykkelse på limet.