Hovudside

Kan du bruke Live Oak Wood for et Barbecue?

by Walther

Kan du bruke Live Oak Wood for et Barbecue?

Ved hjelp av tre for en grillfest gir kjøttet en rik og røyksmak. Eik er egnet for spill, som elg eller hjort, fisk og til og med rødt kjøtt. Levende eik refererer til eiketrær som deler et lignende utseende til eviggrønne trær. Levende eiketrær som er aktuelle for grilling matlaging, selv om du må bruke forsiktighet og velge riktig type tre.

Typer av Oak


Rød eik og hvit eik er to tresortene som brukes for grilling grilling og matlaging. Hvit eik brenner lengre enn andre typer eik og er best egnet for retter som krever lang tilberedningstid. Røyke kjøtt inni en røyker er ett eksempel hvor hvit eik fungerer godt. Rød eik brenner raskere og er bedre egnet for matvarer som koker raskere. Rød eik er også egnet for ribbe fordi det formidler en tung og røykfylt smak til kjøttet. Bruk rød eik for rødt kjøtt og vilt.

Ved hjelp av Live Oak


Når du tilbereder med levende eik, opt for yngre trær. Velg trær som er to år gammel eller yngre, når treet har fortsatt en lys og frisk smak. Kutt treet ned langs bunnen og la veden sitte ute i minst fem måneder. Hogge treet i mindre biter etter fem måneder. La veden sitte ute gir treet tid til å tørke ut og kurere, som gjør det tryggere for matlaging. Skjær tre i biter som er små nok for din røyker eller grill. Unngå å bruke lengre eller større biter.

Betraktninger


Hvis du bruker en stor grill, bør du vurdere å blande tre med kull. Ordne brikettene på bunnen av grillen og tenn det. Når kullene begynner å snu hvit, lag live eik stykker på toppen. Den varme og flammer kommer av kullene nå eik stykker, forkulling tre og spre ilden. For lengre tilberedningsmetoder, suge eik i vann over natten og plasser fuktig treverk på brikettene. Brikettene sakte tørke ut treverket og skape røyk, som hjelper sesongen din kjøtt.

Advarsel


Ikke bruk eik for grilling matlaging hvis eik er fortsatt fuktig eller frisk. Sjekk innsiden av tre, på jakt etter et grønt skjær. Den grønne skjær viser at veden er for ung for matlaging. Eik tar lengre tid å bryte ned på kullene og øker din generelle steketiden. Bruk bare tre som er skikkelig tørket.