Hovudside

Hvordan bli organisert på Home & Med Kids

by Walther

Hvordan bli organisert på Home & Med Kids

Holde et håndtak på rengjøring, matlaging, klesvask, avtaler, innkjøp av mat og aktiviteter etter skoletid - og ikke minst detaljene i ditt eget liv, bør du faktisk har en - er nok til å gjøre hodet spinne. Hvis du føler deg overveldet av det hele, vet at du ikke er alene.

Heldigvis kan du gjøre noen enkle ting som vil hjelpe deg å få og holde orden.

Bruksanvisning


•  Skriv en kort sjekkliste over ting du trenger å gjøre i ditt hjem hver dag. Organisasjonen hjemmeside organizedhome.com kaller dette en Magic Minste sjekkliste. Hvis sjekklisten er gjenbrukbare, så mye bedre, men formatet er ikke spesielt viktig.

Inkludert på listen skal være elementer som: vaske hver last av klesvask; brette og legge bort en last av klesvask; tørke ned bad overflater; og tørk ned kjøkkenbenken.

Motstå trangen til å gjøre din sjekkliste omfattende. Selv om du kanskje må gjøre mer enn en last av Klesvask på en gitt dag, vil sjekklisten ikke nødvendigvis være bedre hvis det står "Catch opp på vaskeri." At prosjektet er for overveldende og kan avskrekke deg fra å gjøre vaskeri i det hele tatt.

•  Fullfør elementene på Magic Minste sjekkliste hver dag. Du kan ikke være i stand til å fullføre oppgaver hver dag; men hvis listen er enkel nok, vil du være i stand til å fullføre de fleste elementer på de fleste dager.

Verve dine barn hjelp når du kan. En pjokk kan bistå i å sette klærne i vaskemaskinen; en ungdom kan sette vaskeri bort og selv utføre "tørk" oppgaver, forut renhold forsyninger er ikke giftig. Barn i alle aldre kan hjelpe deg merke et element som fullført på sjekklisten.

•  Revidere Magic Minste liste, om nødvendig, etter at du har brukt det i et par uker.

•  Fjern rot for en kort tid hver dag - fem minutter er et godt mål. Still inn timeren for hvor mye tid du har bestemt deg; etter timeren lyder, fortsette å arbeide bare hvis du har tid og energi til å gjøre det.

Forkaste elementer som du ikke bruker eller kjærlighet. Selvfølgelig, ikke bli kvitt dine signifikante andres ting uten å spørre om tillatelse.

Vanligvis har fire muligheter for et gitt objekt: rydda vekk, kaste bort, gi bort eller selge. Utpeke en beholder for hver av disse formålene, og gjør et poeng å følge gjennom med innholdet i hver container så snart som mulig.

Mens du arbeider for å fjerne rot, inkluderer barnas soverom. Har en yngre barn hjelpe deg å "sette bort" og "kaste bort". En ungdom kan merke hans eller hennes eget sett av containere. Gi veiledning for å vurdere hvert element verdi, enten praktisk eller sentimental, og oppmuntre ditt barn til å ta en beslutning om hvert element før du setter den ned.

•  Skriv ned på et sted som alle kan se familiens rot retningslinjer. Du kan bli enige om disse retningslinjene på forhånd med dine betydelige andre og selv barn dine. Du kan bruke penn og papir eller en tavle for dette trinnet.

Et eksempel på en rot retningslinje er en "en i, en ut" system. I dette systemet, hvis et barn får to nye leker for hans fødselsdag, deretter to andre leker trenger å forlate hjemmet. Voksne må spille etter reglene, også.

En annen metode er å utpeke et bestemt område, for eksempel en slutt-tabellen, som en rot-fri sone. Som barn og voksne innser at de ikke kan plassere post, ryggsekker, eller leker i rot-fri sone, vil de komme i vane å sette bort ting. Som du gradvis legge mer rot frie soner, kan barna bidra med ideer og selv dekorere sonen med et skilt eller et minnesmerke.

Tips og advarsler


  • De-cluttering frigjør plass til å lagre ting, som er nøkkelen til å få organisert. Dette kan virke innlysende, men en vanlig feil er å prøve å "containerize" elementer før paring dem ned, som til slutt vil slå tilbake.
  • Når du fjerner rot, være realistisk om de elementene som du faktisk vil selge, og for et pengebeløp som er verdt tiden din. Esker fulle av ting du mener å selge "en dag" er fortsatt rot i hjemmet ditt.