Hovudside

En North Carolina Blueberry Bush Planting Guide

by Walther

En North Carolina Blueberry Bush Planting Guide

Ifølge North Carolina State University, blåbær er en verdifull avling hvor som helst i Nord-Carolina, med de rette hensyn. Disse frukt busker krever noen spesifikk timing og forberedelse, men gir et stort frukt høsting gjennom høsten når de er behandlet på riktig måte.

Timing


Blåbær er sommer frukt, og gjør best med tidlig på våren beplantning. I North Carolina, anlegg highbush eller rabbiteye varianter i våren, når bakken tiner. Dette kan skje så tidlig som i mars på kysten av North Carolina.

Beliggenhet


Blåbær krever full sol hele dagen, og fullstendig drenering i deres jord. Endre område med en blanding av rask drenering jord og kompost for å løsne det for blåbær planter, og bruke 1 til 2 inches av organisk mulch etter planting for å holde jorda fuktig og varm. Vann blåbær planter med 2 til 3 inches av vann i uken.

Avling


Blåbær modnes mai til juli i North Carolina, avhengig av beliggenhet. Highbush blåbær kan produsere opp til 10 kg. av frukt per plante per år, i North Carolina, mens rabbiteye varianter kan produsere opp til 25 kg.